• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Đoković prvo na Davidenka

Prvi protivnik Novaku Đokoviću u Londonu biće Nikolaj Davidenko.

 MASTERS: Đoković prvo na Davidenka  Izvor: MONDO

Novak Đoković počeće odbranu titule na Masters kupu u Londonu drugog dana takmičenja, u ponedeljak, a protivnik u 1. kolu Grupe B biće mu Nikolaj Davidenko.

Đoković i Davidenko bili su u grupi i prošle sezone, kada je domaćin ovog turnira bio Šangaj, a kasnije i protivnici u finalu. Oba puta pobijedio je Srbin.

Njihov peti meč do sada neće početi prije 21.45 po srednjeevropskom vremenu. Skor između Đokovića i Davidenka u pobjedama je 2:2, a Rus je dobio posljednji meč u nizu, ove jeseni u polufinalu Mastersa u Šangaju.

Ujedno, to je bio posljednji Đokovićev poraz, jer je od tada osvojio Bazel i Masters u Parizu, nanizao deset pobjeda, a računajući poraz od Davidenka, Novak na posljednjih 19 mečeva ima skor - 18:1.

Ovogodišnji Masters kup, koji će prvi put biti održan u Londonu (O2 Arena), otvoriće šampioni dubla, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, koji će se u 1. kolu Grupe A sastati sa Poljacima Firstenbergom i Matkovskim. Taj meč zakazan je za 13.30, a potom će biti odigran i prvi duel u singl konkurenciji između Britanca Endija Mareja i Argentinca Huana Martina Del Potra.

Marej i Del Potro igrali su pet puta do sada, a Škot je pobijedio aktuelnog šampiona US Opena četiri puta.

Potom će se ponovo igrati dublovi - Bupati i Nouls protiv Čermaka i Mertinaka, a program u nedelju završavaju Rodžer Federer i Fernando Verdasko, takođe teniseri iz Grupe A (21.45).

Prvi će u ponedeljak na teren izaći Bob i Majk Brajan, koji će u 1. kolu Grupe B dublova igrati protiv Maksa Mirnjeg i Endija Rama (13.30), a onda će se na Masters kup poslije jednogodišnje pauze vratiti Rafael Nadal. Španac zbog povrede nije učestvovao prošle sezone, a takmičenje u Đokovićevoj Grupi B, šampion Australian Opena i Vimbldona počinje protiv debitanta Robina Soderlinga.




Amerikanac Endi Rodik objavio da ne može da se takmiči zbog povrede. Nadal će 400. pobjedu na ATP turu juriti protiv Soderlinga, sa kojim privatno ne priča i sa kojim je na Vimbldonu odigrao meč sa mnogo provokacija.

Između ostalog, negodujući zbog Nadalove preduge pripreme za svaki servis, Soderling je počeo demonstrativno da "izvlači gaće iz zadnjice", što inače Španac redovno radi u nizu ritualnih pokreta prilikom svake pripreme za poen.

Soderling je u maju postao prvi teniser koji je ikada pobijedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu i tako zaustavio "El Torov" pohod na petu uzastopnu titulu, ujedno i prekinuo njegov niz od 31 pobjede na drugom gren slemu sezone. Šveđaninu je to jedina pobjeda protiv Nadala.

U 20 časova, na teren će izaći dublovi Dluhi/Paeš - Kubot/Marač, a potom Đoković i Davidenko.

Osam najboljih tenisera u singlu i osam najuspješnijih dublova ove godine, u Londonu se takmiče za ukupan nagradni fond od 5.070.000 dolara. A, titula u singlu, bez poraza u grupi, donosi 1.630.000 dolara, uz 1.500 bodova.

SINGL

GRUPA A

U nedelju: (4) Marej - (5) Del Potro, (1) Federer - (7) Verdasko

GRUPA B

U ponedeljak: (2) Nadal - (8) Soderling, (3) Đoković - (6) Davidenko.

DUBL

GRUPA A

U nedelju: (1) Nestor/Zimonjić - (8) Firstenberg/Matkovski, (3) Bupati/Nouls - (5) Čermak/Mertinak.

GRUPA B

U ponedeljak: (2) B. Brajan/M. Brajan - (7) Mirnji/Ram, (4) Dluhi/Paeš - (6) Kubot/Marač.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC