• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svebritanski Meklaren: potpisao Baton

Kako se i očekivalo, Dženson Baton je potpisao za Meklaren.

 Svebritanski Meklaren: potpisao Baton Izvor: MONDO

Aktuelni svjetski šampion Formule 1 zameniće Heiki Kovalainena i sa Luisom Hamiltonom, koga je smijenio na tronu, činiće tandem vozača u narednoj sezoni.

Detalji ugovora Batona i Meklarena nisu saopšteni, ali mediji prenose da će dosadašni vozač Bron GP zarađivati šest miliona funti godišnje što je duplo više nego u prethodnom timu.

"Uvijek je teško donijeti odluku o napuštanju ekipe u kojoj se provede tako mnogo vremena", izjavio je 29-godišnji Britanac.

"Ali, život je sastavljen od izazova. Nikada neću zaboraviti titulu osvojenu sa Bron GP, ali uvijek su mi potrebni novi izazovi. Zato sam se odlučio za Meklaren, ekipu sa sjajnom istorijom, koju pratim još od malih nogu. Sada sam dio nje", dodao je Baton.

On je karijeru u Formuli 1 počeo 2000. u Vilijamsu. Zatim je prešao u Beneton odakle je otišao u Reno, a 2003. ga je angažovao BAR (British American Racing). Od 2006. do 2008. bio je član Honde.

Meklaren je prvi tim u istoriji takmičenja koji je "spojio" dvojicu posljednjih šampiona.

"Fantastično je to što je u ekipi sve britansko", nastavio je Baton podsjećajući da su i Meklaren i Hamilton i on sa Ostrva.

"Sa ponosom ćemo nositi zastavu i, nadam se, cijelu Britaniju učiniti ponosnom. Nema ništa ljepše od predstavljanja svoje zemlje", zaključio je Dženson Baton.

Hamilton je želio da i u 2010. bude klupski drug sa Kovalainenom, ali je Batonu poželio dobrodošlicu.

"Sjajno je to što je Dženson odlučio da nam se pridruži. Jedva čekam da počnemo da sarađujemo međusobno, ali i sa inženjerima, za koje vjerujem da mogu da nam naprave bolide vrijedne titule", rekao je Hamilton.

Iako javnost vjeruje da je Baton prešao u Meklaren zbog para, direktor ekipe Martin Vitmarš tvrdi suprotno.

"Džensonova odluka nije donesena zbog finansija. Nećemo ga plaćati više nego što je mogao da dobije bilo gdje drugde. On vjeruje da sa Meklarenom može da nadgradi rezultate postignute u 2009", poručio je Vitmarš.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC