• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: I Partizan uzeo mjeru Ferencvarošu

Tamo gdje su stali vaterpolisti Vojvodine, nastavio je Partizan.

 VATERPOLO: I Partizan uzeo mjeru Ferencvarošu Izvor: MONDO

Crno-bijeli su u četvrtak uveče na svojoj Banjici pobedili Ferencvaroš 10:3 (3:0, 2:2, 2:1, 3:0) i ostvarili drugu pobjedu u regionalnoj Evrointer ligi.

Ferencvaroš je došao na mini-turneju u Srbiji sa dve pobjede iz dve dosadašnje utakmice u Evrointer ligi. Ali, Vojvodina i Partizan su mu anulirali pozitivni učinak. Vojvodina je u srijedu pobijedila mađarsku ekipu 9:6, a dan kasnije gosti su osjetili i jačinu najbolje srpske ekipe.

Partizan je zahvaljujući izuzetnoj odbrani veoma brzo stekao prednost od 3:0. Mađarski tim se vratio u igru početkom 2. četvrtine, kada je trener Igor Milanović ubacio drugu postavu crno-bijelih, ali su potom u bazen ponovi ušli Vladimir Vujasinović, Andrija Prlainović, Nikola Radjen i Živko Gocić, i vrlo brzo opet stekli visoku prednost.

Uz Duška Pijetlovića, koji je postigao četiri gola, najbolji pojedinac susreta bio je golman Slobodan Soro sa 16 odbrana. Ferencvaroš imao je peh sredinom 3. četvrtine, kada je Duško Pijetlović nenamjerno udario veterana Štajnmeca po lijevom oku, pa je do kraja meča igrao bez najiskusnijeg pojedinca.

Osim Pijetlovića strijelci za Partizan bili su Miloš Ćuk 2, Prlainović, Aleksić, Nikola Rađen i Slavko Gak sa po jednim golom.

Partizan je realizovao dva od četiri napada sa igračem više, dok je Ferencvaroš postigao samo jedan gol iz šest napada sa igračem više. Gosti su iskoriostili jedini peterac na meču.

“Rezultat nije pravi odnos snaga, jer je Ferencvaroš vrlo kvalitetan tim. Međutim, odigrali smo izuzetno u odbrani, a i oni su došli umorni poslije meča u Novom Sadu, otuda i ovolika rezlika”, rekao je Pijetlović.

Partizan i Vojvodina već u petak imaju nove izazove, jer na Banjici počinje završni turnir Kupa Srbije. Branilac trofeja, Partizan igra u polufinalu protiv Beograda, a Vojvodina protiv Niša. Finale je u subotu, a očekuje se da se za trofej ponovo bore beogradski crno-bijeli i novosadski crveno-bijeli, koji su i prošle sezone bili finalisti kupa.

Naredni meč u Evrointer ligi Partizan igra 24. novembra, ponovo u Beogradu, rival će mu biti Košice iz Slovačke. Vojvodina 10. decembra dočekuje Honved, koji je, inače, sa Partizan u grupi u Evroligi, a crno-bijeli će 19. decembra biti gosti Ferencvaroša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC