• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: U fokusu Rolan Garos

Autor mondo.rs

Švajcarski teniser kaže da se posle operacije kolena oporavio psihički i fizički, a počev od Monte Karla "gradiće" formu za najveće izazove.

Rodžer Federer (treći nosilac) počeće nastup na turniru u Monte Karlu mečom protiv Španca Giljerma Garsije Lopesa, protiv koga ima međusobni skor 3:0.

Biće mu to prvi zvanični izlazak na teren od 28. januara, kada je u polufinalu Australijan openaporažen od Novaka Đokovića.

Osvajač 17 grend slem titula je
3. februara podvrgnut artroskopskoj operaciji levog kolena, a pre petnaestak dana je planirao da nastupi na Mastersu u Majamiju, ali je odustao, navodeći kao razlog stomačni virus.

"Odmorio sam se psihički i fizički
i osećam se zaista dobro. Kako vreme bude odmicalo biću sve bolje i nadam se da do Pariza neće biti nikakvih problema sa kolenom, tako da budem spreman da odigram sedam mečeva, ako treba u pet setova", rekao je Federer.

On je poručio da se u Monte Karlu ne nada tituli, već da će učešće na tom turniru iskoristiti kao pripremu za Rolan Garos, koji počinje 22. maja.

Federer je naveo da će
naknadno odlučiti da li će ići na Masterse u Madridu i Rimu, u prvoj polovini maja.

"Moraću da vidim kako će
reagovati moje koleno i telo uopšte. Moram da vidim na čemu ću morati da radim, da li je to oporavak ili trening. Verujem da će sve biti jasnije za dve nedelje", rekao je Federer.

Iskusni Švajcarac je tokom 2015. osvojio šest turnira, od kojih dva posle pobeda nad Đokovićem u finalu (Sinsinati, Dubai). Poslednju titulu osvojio je jesenas u Bazelu, gde je u finalu bio bolji od Rafaela Nadala.

On kaže da veruje da do kraja karijere može da osvoji makar još jednu grend slem titulu i tako poboljša rekord, koji se odavno nalazi u njegovom vlasništvu.

"Već sam pobeđivao u Parizu, igrao
sam tamo veoma dobro prethodnih godina, zašto da ne pokušam da osvojim titulu? Ali, mislim da na drugim grend slem turnirima, recimo na Vimbldonu, ipak imam bolje šanse da to učinim".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC