• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajni Džumhur srušio i Berdiha!

Autor mondo.ba

Najbolji bh. teniser nastavio je sa odličnim izdanjima na Mastersu u Monte Karlu i plasirao se u treće kolo pobjedom protiv sedmog tenisera svijeta Tomaša Berdiha 6:4, 6:7 (1:7), 6:3.

Nakon ubjedljivog trijumfa na otvaranju Mastersa u Monte Karlu protiv Robina Hasea 6:2, 6:0, najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je ostvario još jednu senzacionalnu pobjedu.

Sarajlija je u drugom kolu savladao Tomaša Berdiha, sedmoplasiranog tenisera na ATP listi, rezultatom 6:4, 6:7 (1:7), 6:3 i tako stigao do prvog slavlja protiv Čeha, koji se radovao u prethodna dva međusobna meča.

U prvih šest gemova, viđena je ravnopravna borba, a onda je Damir napravio brejk, stigao do 4:3, te prednost brejka zadržao do kraja prvog seta i slavio 6:4 nakon 47 minuta igre.

Češki teniser mnogo bolje je otvorio drugi set, poveo sa 4:1 pa je izgledalo da će lako doći od izjednačenja. Ipak, Džumhur se probio, uspio doći do 4:4. Oba tenisera zatim su iskoristila svoje servise, da bi više ubjedljiv u taj-brejku imao Berdih i slavio 7:6 dozvolivši bh. teniseru da osvoji samo jedan poen.

U odlučujućem setu teniser iz Sarajeva na vrijeme je stigao do brejka, na 3:2, te uspio zadržati svoj servis do kraja i slaviti na kraju 6:3. Džumhur je iskoristio drugu meč loptu i stigao do velikog trijumfa.

Naredni Damirov rival na Mastersu u Monte Karlu biće bolji iz duela Pablo Kuevas - Miloš Raonić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC