• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raonić se opet brukao, Nadal kao nekad!

Autor mondo.rs

Masters u Monte Karlu ulazi u završnicu, a serija 1.000 dobiće šampiona koji nije Đoković prvi put od avgusta prošle godine i Sinsinatija.

Posle finala Mastersa u Indijan Velsu, gde je protiv Đokovića osvojio dva gema i nijedan u drugom setu, identičan rezultat kanadski teniser zabeležio je danas u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

Kanadski teniser crnogorskog porekla, Miloš Raonić, beleži dobre rezultate ove sezone i stiže u završnice gotovo svih turnira na kojima učestvuje, ali ispada "sa stilom" kada naiđe na rivale iz vrha ATP liste.

Nakon što je u finalu Mastersa u Indijan Velsu osvojio dva gema, i to oba u prvom setu, u meču sa Novakom Đokovićem, visoki teniser jakog servisa i ubitačnog forhenda obrukao se i danas u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

Identičnim rezultatom kao Đoković, pobedio ga je i Endi Marej – 6:2, 6:0!

Nakon rezultata 1:1, Raonić je izgubio 11 od narednih 12 gemova, nije odveo Škota do igre na "djus" na protivnikov servis, osvojio je dva od sedam gemova kada bi sam servirao, pripalo mu je samo 30 od 86 poena odigranih za samo 68 minuta igre, a vratio je 18 odsto Marejevih prvih servisa i samo 24 odsto drugih!?

Raonić je delovao kao igrač koji želi da se meč što pre završi i to se nije dopalo publici u Kneževini.

Inače, jednu od lakših pobda ove sezone, Marej je zabeležio dan nakon što je jedva prošao domaćeg takmičara Benou Pera, igrača koji se "odsekao" kada je poveo 5:4 i 30:0, što je značilo da ga dva poena dele od pobede nad drugim teniserom sveta.



Rezultati četvrtfinala Monte Karla:

(13) Gael Monfis – (LL) Marsel Granoljers Pujol

(3) Rodžer Federer – (8) Žo-Vilfred Conga

(4) Sten Vavrinka – (5) Rafael Nadal 1:6, 4:6

(2) Endi Marej – (10) Miloš Raonić 6:2, 6:0

Marej je u prvom meču teškom mukom pobedio 95. tenisera sveta, Pjera-Juza Erbera, rezultatom 6:3, 4:6, 6:3, potom je nekako izbacio Pera, 22. na ATP listi, 2:6, 7:5, 7:5, da bi 12. na planeti deklasirao i stigao do šeste, a četvrte uzastopne pobede nad Kanađaninom u deset susreta do sada.

Škot će se u polufinalu sastati sa starim rivalom i najtrofejnijim teniserom na turniru u Monaku, Rafaelom Nadalom, s kojim se sastajao 22 puta, s tim da je Španac daleko bolji – 16:6.

Nadal na šljaci ima 6:1 protiv Mareja i, uprkos tome što je upravo Škot dobio njihov poslednji okršaj na zemljanoj podlozi, u finalu Mastersa u Madridu prošle sezone, svakako će Španac biti favorit u tom meču. Rafa je posao u Kneževini počeo sporo i tromo, pobedom od 6:3, 6:3 nad novopečenim Britancem, Aljazom Bedenenom.

Očekivalo se da će osmostruki uzastopni šampion od 2005. do 2012. imati teži posao u osmini finala protiv naširoko hvaljenog Dominika Tima, ali je Nadal i to obavio u dva seta i pobedio rezultatom 7:5, 6:3, da bi definitivan uspon forme pred prelazak na njemu omiljenu podlogu potvrdio danas.

 U drugom četvrtfinalu dana, posle Raonićevog debakla, Nadal je rezultatom 6:1, 6:4, za 78 minuta, izbacio Stena Vavrinku i ostvario 17. pobedu nad njim u 20. okršaju. Španac je u jednom trenutku imao 12-0 protiv Švajcarca, posle čega se Vavrinka malo "trgao" i zabeležio tri pobede u osam narednih mečeva, ali danas nije imao šansi...

Nadal je dominirao u razmenama, pronalazio oštre uglove i terao Vavrinku na greške, tako da će se vratiti u polufinale Monte Karla, gde ga je prošle sezone rezultatom 6:3, 6:3 izbacio prekjuče svrgnuti šampion, Novak Đoković.

Đoković je igrač koji je u finalu 2013. godine prekinuo osmogodišnju dominaciju Nadala u Monaku i naneo mu prvi poraz na terenima "Kantri kluba" – 6:2, 7:6, posle čega je Rafa naredne sezone ispao već u četvrtfinalu u meču sa Davidom Fererom – 7:6, 6:4.

Te sezone, Vavrinka je uspeo da osvoji prvi Masters u karijeri pobedom nad Rodžerom Federerom u finalu, nakon što je Federer izbacio Đokovića, ali se "Broj 1" vratio na tron prošle sezone izbacivši, kao što smo rekli, Nadala u polufinalu i potom pobedivši Tomaša Berdiha u poslednjem meču rezultatom 7:5, 4:6, 6:3.

Da li će i Nadal uspeti da se vrati na tron, posle tri godine "izgnanstva", saznaćemo sutra kada se 23. put bude sreo sa Marejem, koji poput Federera, nema trijumf u Monte Karlu. Zapravo, od aktivnih tenisera trofej su u Kneževini podizali samo Nadal, Đoković i Vavrinka.

Nagradni fond 110. izdanja turnira u Rokebren Kap Martenu, mestašcu između Monte Karla i Mentona, iznosi 3.748.925 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC