• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćao Adidas, Novak oblači Serđo Takini

Novak Đoković nastupaće u opremi "Serđo Takini" (Sergio Tacchini) narednih deset godina, objavljeno je na zvaničnom sajtu srpskog tenisera.

 Ćao Adidas, Novak oblači Serđo Takini Izvor: MONDO

Poslije dugogodišnje saradnje sa "Adidasom", najbolji srpski teniser odlučio je da promijeni brend i od 2010. godine postaće ekskluzivac poznate italijanske marke, čiju su opremu svojevremeno nosili teniski velikani Pit Sampras, Martina Navratilova, Džon Mekenro, Ilie Nastase, Džimi Konors, Gabriela Sabatini, Serhi Brugera, Martina Hingis.

U opremi "Serđo Takini", Goran Ivanišević je osvojio Vimbldon, a ovaj amblem nosili su i velikani iz drugih sportova, kao čuveni vozač Formule 1 Ajrton Sena, skijaši Mark Đirardeli, Pirmin Curbrigen...

Ugovor je potpisan na deset godina, a Đoković će posljednji meč u njemačkom "Adidasu" odigrati na Masters kupu u Londonu, koji je u toku i gdje Beograđanin brani titulu. Ukoliko se ponovo plasira u finale, 29. novembra, Đoković će posljednji put biti uslikan u "Adidas" majici, sa sokolom na leđima.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ću u narednih deset godina sarađivati sa Serđom Takinijem, robnom markom koju su nosili Pit Sampras, Džon Mekinro i Džimi Konors. Oni su osvojili sve što se moglo osvojiti i to noseći upravo logo Serđo Takini", izjavio je Đoković u Londonu.



Srbin je postao ubjedljivo najpoznatiji i najuspješniji promoter "ST" robne marke među aktivnim teniserima. Istu opremu trenutno nose Tomi Robredo, Ivo Karlović, Stiv Darsis, Viktor Hanesku, Flavija Peneta...

Britanac Endi Marej preuzeće Đokovićevu ulogu u "Adidasu" i postati glavni promoter njemačke firme u svijetu tenisa. Marej je od ranije tvrdio da nije zadovoljan kvalitetom patika, koje proizvodi njegov dugogodišnji partner "Fred Peri" (Fred Perry) i ispunio upozorenje da će pronaći novog sponzora ukoliko se do kraja ove sezone ne popravi kvalitet obuće koju proizvodi ta britanska marka.

Marej je ove sezone igrao u "Najk" (Nike) patikama, ali će od januara 2010. godine vjerovatno obući Novakove "barikade" (barricade).

Inače, Serđo Takini je bivši teniser, baš kao i Fred Peri. Takini je rođen 30. maja 1938. godine, a po završetku profesionalne karijere, odlučio je da pokrene robnu marku, koja će prije svega proizvoditi opremu za tenis.

"Serđo Takini" je prvi brend koji je u svijet tenisa uveo šarene majice i šortseve, jer su 60-ih godina prošlog vijeka teniseri i teniserke u najvećem broju slučajeva nastupali isključivo u bijeloj opremi.

Kasnije brend "ST" ušao je i u zimske sportove, golf, fitnes, jedrenje...

(MONDO, foto: novakdjokovic.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC