• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Odbojkašice u grupi sa domaćinom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije žrijebana je u A grupu 16. prvenstva svijeta, koje će novembra 2010. biti održano u Japanu.

 SP: Odbojkašice u grupi sa domaćinom Izvor: MONDO

Plave" će mečeve prve faze igrati u Tokiju - u dvoranama Jojogi (kapacitet 12.000 mjesta) i Metropoliten (10.000) - a protivnici će im biti domaćin Japan, Poljska, Peru, Kostarika i Alžir.

Žrijeb u hotelu "Grand princ Akasaka" u Tokiju bio je poludirigovan, tako da su ekipe podijeljene u grupe na osnovu plasmana na važećoj FIVB rang listi.

Srbija će se u prvom kolu sastati sa Kostarikom, a uslijediće mečevi sa Poljskom, Peruom, Alžirom i u posljednjem kolu sa Japanom.

Na šampionatu će učestvovati ukupno 24 reprezentacije. Sistem takmičenja biće isti kao prije četiri godine, kada je  selekcija Srbije, tada pod imenom Srbija i Crna Gora, osvojila bronzanu medalju.

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe. One će biti raspoređene u dvije grupe od po osam timova, gdje će prenijeti rezultate iz prve faze. Po dvije prvoplasirane ekipe plasiraće se u polufinale.

Grupa u kojoj se nalazi Srbija "ukrstiće" se sa grupom D (Osaka). Nju čine Kina, svijetski prvak Rusija, Koreja, Turska, Dominikanska Republika i Kanada.

U grupu B (Hamamacu) žrijebani su olimpijski šampion Brazil, Italija, Holandija, Češka, Portoriko i Kenija, dok će se u grupi C (Macumoto) nadmetati SAD, Kuba, Njemačka, Tajland, Kazahstan i Hrvatska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC