• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Magični Nole stigao u "magičnu kutiju" (VIDEO)

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta doputovao je u glavni grad Španije, na masters na kojem nije nastupao od 2013. godine. Marej ima "recept" za Đokovića

Direktor turnira u Madridu Manolo Santana pre nepunih mesec dana sa ushićenjem i neskrivenom radošću saopštio je da će Novak Đoković nastupati na mastersu u tom gradu posle duge pauze.

"Presrećni smo što će svetski 'Broj 1' biti deo velike grupe igrača koja će proslaviti 15-godišnjicu od osnivanja turnira. Ovo je radost za sve nas, naročito za navijače, koji će imati priliku da vide najboljeg igrača sveta u ovom trenutku na šljaci 'Magične kutije'. To je jedinstvena prilika da ljudi uživaju u njegovoj igri uživo, u Španiji", izjavio je tada Santana.

Najbolji teniser sveta stigao je danas u Madrid, na turnir koji će okupiti osam od devet prvoplasiranih igrača sa ATP liste. Njegov prvi trening posmatralo je više stotina navijača, koji su nagradili apluzom svaki dobar potez, ali i svaki šaljivi komentar srpskog asa.

U čuvenoj "magičnoj kutiji" osim "broja 1" igraće i drugi teniser sveta Endi Marej, koji brani titulu osvojenu prošle godine, Rodžer Federer, Sten Vavrinka, Rafael Nadal, Kei Nišikori, Tomaš Berdih i David Ferer, a izostaće samo sedmoplasirani Žo Vilfred Conga.

Đoković je samo jednom osvojio trofej u Madridu, 2011. godine, kada je u finalu pobedio Rafaela Nadala. Godinu dana kasnije poražen je u četvrtfinalu od Janka Tipsarevića, a poslednji nastup, pre tri godine, završio je već u drugom meču, kada ga je eliminisao Grigor Dimitrov.



Endi Marej svestan je da će konkurencija ove godine biti veoma jaka, zbog Đokovića posebno, i da će biti veoma teško odbraniti prošle godine osvojeni trofej.

"Svako može biti pobeđen, ali u ovom trenutku Novakova sjajna serija i dominacija čine da je njega teže pobediti", izjavio je Marej uoči početka turnira u Madridu.

On zna da postoji "caka" za Noleta.

"On voli da igra sa osnovne linije i forsira niske udarce. Mislim da sve više igrača pokušava da igra kraće poene protiv njega, izlaze na mrežu, brže udaraju kako bi ga stavili pod pritisak, ali to nije uvek efikasno. On ima sposobnost da "snima" situaciju, 'čita' udarce i hvata ih sa svih strana, pa ta taktika ne funkcioniše uvek", iskren je Marej.

A kakve će zamke ove godine rivali pripremiti Đokoviću, koji na turnir stiže posle šokantnog poraza u prvom meču u Monte Karlu, biće poznato početkom naredne nedelje kada startuje turnir.


Ono što je sigurno da Novak neće igrati pod presijom, jer ne brani bodove, već ima mogućnost da zaradi nove ATP poene i "uhvati zalet" za Rolan Garos.

Nagradni fond mastersa u Madridu je 4.771.360 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC