• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Soderling bolji od Novaka

Skoro svakoj seriji u sportu jednog dana mora doći kraj. Tako je i Novak Đoković morao da izgubi od Robina Soderlinga.

 MASTERS: Soderling bolji od Novaka  Izvor: MONDO

Šveđanin je topovskim servisima i neodoljivim forhend udarcima stigao do trijumfa u meču drugog kola B grupe ATP finala sezone - 7:6 (7:5), 6:1.

Igralo se sat i 38 minuta, s tim da je prvi set bio više nego duplo duži od prvog. Odnos osvojenih poena po setovima jasno govori koliko je Novak bio indisponiran i bezvoljan u drugom dijelu meča - 45:43, odnosno 29:14!

Srpski teniser do danas je u mečevima sa Soderlingom imao perfektan skor - 5:0, uz set-razliku 10:2. Od toga je dvije pobjede ostvario ove jeseni, u Pekingu i u Parizu.

Međutim, visoki Skandinavac u Londonu igra na vrhunskom nivou. U razmaku od 48 sati savladao je i Đokovića i Nadala sa po 2:0, pa je kolo prije kraja prve faze takmičenja praktično obezbijedio nastup u polufinalu.

Šta će biti sa Novakom (skor 1:1, set-razlika 2:3), donekle zavisi i od ishoda okršaja Rafael Nadal - Nikolaj Davidenko, tenisera koji su na Mastersu startovali porazom.

Ipak, nema dileme da će u petak protiv Nadala morati da ide na pobjedu.


Kako je prekinuta Đokovićeva serija od 11 pobjeda na posljednja tri turnira? Pokazalo se, u "taj-brejku" prvog seta, jer poslije toga objektivno nije ni bilo borbe.

Obojica su uspjela da osvoje po šest servis-gemova, a da su samo po jednom bili ozbiljno ugroženi.

Novak je već u trećem gemu imao 15:40, ali je Soderling reagovao sa četiri servisa kojima mu nije dao ni promil šanse za brejk.

Đoković je morao da se "čupa" pri rezultatu 4:5 i 0:40. Odservirao je as, a onda strpljivom igrom i taktikom čekanja na protivnikove greške izjednačio na 5:5. Imao je kakvu-takvu šansu i u narednom gemu, kada je Soderling delovao pomalo izgubljeno, ali je ipak odbranio svoj servis.

Deveti reket svijeta poveo je u trinaestom gemu sa 2:0, Novak je preokrenuo na 4:3, da bi se Soderling u odlučujućim trenucima nametnuo kao daleko agresivniji igrač, nepokolebljiv na osnovnoj liniji. To mu je donijelo tri poena zaredom, a zatim i vođstvo od 1:0.

Đoković je poveo sa 1:0 u drugom setu, ali je govorom tela ubrzo stavio do znanja da ni fizički ni mentalno nije raspoložen da provede na terenu još jedan ili dva sata, kao u ponedeljak kada je preokrenuo meč sa Davidenkom.

Šveđanin je serijom od šest osvojenih gemova u velikom stilu priveo posao kraju!

On je ostvario uvjerljivu prednost u "viner" udarcima (31:13), imao je osam asova više (10:2) i manje neiznuđenih grešaka. Uz to, na ubačen prvi servis je osvojio čak 80 odsto poena.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC