• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Crno-bijela odbrana ruši Budvu

Prvi meč u novoj sezoni Evrolige, Partizan igra u subotu protiv Budve. Srpski šampion pokušaće da primjeni recept - odbranom do uspjeha.

 VATERPOLO: Crno-bijela odbrana ruši Budvu Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana u subotu otvaraju novu evroligašku priču, a žrijeb je htio da to bude baš u duelu sa crnogorskom Budvom, ekipom koja u svojima redovima ima nekoliko bivših reprezentativaca Srbije i nekadašnjih igrača crno-bijelih.

Denis Šefik, Petar Trbojević, Aleksandar Ćirić, Petar Ivošević, Branko Peković...samo su neka od imena vrlo jakog sastava Budve, koja uz njih ima i reprezentativce Crne Gore Vjekoslava Paskovića, Damjana Danilovića i Milana Tičića, Hrvate Srđana Antonijevića i Marina Franičevića.

Sastav za svaki respekt, a tako se crno-bijeli prema njemu i odnose.

Prvi cilj Partizana ove sezone je plasman na Fajnal-for. Šestostruki prvak Evrope odlazi u Budvu sa planom da svojim najjačim oružjem - odbranom stigne do prvog uspjeha u Evroligi.

"Naša šansa je utakmica sa malo golova, nizak rezultat. Od igrača tražim maksimum. Bićemo radosni ako pobijedimo, ali ne i previše tužni ako izgubimo od jakog rivala", kaže trener crno-bijelih Igor Milanović.

Doskorašnji igrač Budve, povratnik u redove kluba sa Banjice Slavko Gak vjeruje da će Partizan ostvariti povoljan rezultat ako bude igrao kako umije.

"Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i ako se svi pridržavamo postavljenih zadataka, nadamo se povoljnom rezultatu", kaže Gak.

Golgeter Andrija Prlainović kaže da je sve što je do sada urađeno bilo podređeno Evroligi.

"Već na prvu utakmicu gledamo kao da je odlučujuća za prolaz dalje. Rasterećeni smo, ali želimo da vidimo gdje smo. Biće teško, jer Budva ima izuzetno kvalitetan tim, iskusne igrače... Nezgodni su na desnoj strani, gdje su Trbojević i Ćirić, koji su obilježeli srpski vaterpolo posljednjih 10 godina, pravi majstori. Centralna figura je Šefik od koga mnogo zavisi", rekao je Prlainović.

Budva je u regionalnoj Jadranskoj ligi u posljednjem kolu poražena u Dubrovniku od Juga (6:8), što je bio prvi neuspjeh crnogorskog kluba poslije sedam pobjeda.

Utakmica Budva - Partizan biće odigrana u subotu od 18 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC