• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Kakav preokret Radničkog!

Odbojkaši Crvene zvezde u derbiju 8. kola Viner Štediše Lige napravili su od gotovog veresiju!

 ODBOJKA: Kakav preokret Radničkog! Izvor: MONDO

Imali su crveno-bijeli protiv Radničkog vođstvo od 2:0 u setovima, prednost u trećem setu, ali je branilac titule prvaka Srbije napravio čudesan preokret u svojoj dvorani "Jezero" i pobijedio 3:2 (20:25, 22:25, 25:16, 25:21, 15:9).

Zanimljivo je da su sva četiri seta, do odlučujućeg petog, trajali identično - po 24 minuta! Zvezda je u prva dva seta nametnula svoj ritam igre i prilično lagano ih dobila.

Početak trećeg seta "mirisao" je na brz završetak meča. Zvezda je imala visoku prednost (5:1), ali se stanje na terenu začas promijenilo u korist Radničkog koji je napravio neverovatan preokret i poveo 18:9, da bi taj set dobio 25:16. Zanimljivo je da je i taj set trajao 24 minuta.

Sličan scenario i u četvrtom setu. Gosti iz Beograda poveli su 8:5, ali je domaćin uzvratio i preokrenuo na 16:12. Radnički je do kraja seta držao prednost od četiri, pet poena, da bi taj set dobio 25:21 i to poslije 24 minuta igre!

Na krilima izjednačenja i u velikoj psihološkoj prednosti, Radnički je i u petom setu dominirao. Odmah je stekao prednost - 6:3, Zvezda se primakla na 6:5, ali to je bilo sve od crveno-bijelih. Do kraja seta odbojkaši Radničkog su letjeli po terenu do pobjede!

Ovo je Zvezdi drugi poraz u prvenstvu (protiv Partizana takođe 2:3), ali je zadržala lidersku poziciju. Radnički je sa ova dva boda smanjio prednost crveno-bijelih.

Ostali mečevi 8. kola biće odigrani u subotu:

Spartak Ljig - Partizan
Mladi radnik - Vojvodina
Ribnica - Smederevo

Na tabeli vodi Zvezda sa 19 bodova, Radnički ima 17, Vojvodina je na trećem sa 13 (-1), Partizan ima 11 (-1), Spartak iz Ljiga je sakupio devet bodova (-1), Mladi radnik ima osam i meč manje, Ribnica je osvojila šest bodova (-1), a na začelju je Smederevo sa četiri boda i utakmicom manje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC