• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Marej ispao sa digitronom u rukama

Huan Martin Del Potro pobijedio je Rodžera Federera, ali je iz takmičenja izbacio Endija Mareja. Matematička drama počela je kod 3:3 u trećem setu.

 MASTERS: Marej ispao sa digitronom u rukama Izvor: MONDO

To može samo na finalnom turniru Masters Serije! "Raund-robin" sistem takmičenja, odnosno tenisko nadmetanje na pobjede u grupi, dovelo je do usijanja atmosferu u londonskoj O2 Areni!

Igrali su Rodžer Federer i Huan Martin Del Potro, a sa digitronom u ruci, na tribinama je sjedio ljubimac domaće publike Endi Marej. Ishod meča direktno je uticao na to hoće li Marej proći u polufinale...

I šta se onda dogodilo?

Pri rezultatu 1:1 u setovima i 3:3 u trećem setu, otklonjena je jedna nedoumica - Rodžer Federer je sakupio dovoljno gemova na meču sa Del Potrom da se plasira u polufinale. Dakle, mogao je i da izgubi.

Ali, od tog trenutka, matematika je govorila da Del Potro ne smije da izgubi nijedan jedini gem do kraja meča, da bi prošao dalje. Drugim riječima, da je Švajcarac osvojio makar jedan gem do kraja meča, u polufinalistu bi promovisao Mareja.

Na svoj servis, Del Potro je spasio TRI brejk lopte u ključnom sedmom gemu i sa dve pogođene linije poveo sa 4:3. Na redu je bio Federer i duplom greškom došao je do 0:40, a u drugom narednom poenu izgubio je svoj servis i doveo Mareja na ivicu propasti, iako je nekoliko minuta ranije za Škota izgledalo sve idealno.

Del Potro je dobio priliku da servira za meč i polufinale i iskoristio je, poslije finala US Opena nanio je Federeru još jedan poraz, ali je izbacio Mareja - 2:1 (6:3, 6:7, 6:3).

Marej je u četvrtak popodne pobijedio Verdaska sa 2:1 i taj izgubljeni drugi set, u taj-brejku, kasnije ga je koštao polufinala.

Ovakav rasplet nije moguće vidjeti ni na jednom drugom turniru, gdje se igra po nok-aut sistemu.

Trebalo bi dodati i to da je Del Potro imao meč loptu u drugom setu i da je sa 2:0 pobijedio Federera, u tom slučaju bi Švajcarac išao kući!

Po završetku takmičenja u Grupi A na Masters kupu, Federer, Del Potro i Marej završili su takmičenje sa dve pobjede i jednim porazom, Fernando Verdasko je sakupio tri poraza. I Federer i Del Potro i Marej imali su po pet osvojenih setova i četiri izgubljena.

Moralo je da se pređe na gemove, a tamo je Federer bio najuspješniji (44-40), dok je Del Potro ostao uspješniji od Mareja za jedan, jedini osvojeni gem: 45-43 u odnosu 44-43. Sljedeći kriterijum bio bi međusobni skor i tu je Marej bio bolji.



Federer je osvojio prvo mjesto u Grupi A i on će se u subotu, u polufinalu sastati sa drugoplasiranim timom Grupe B, dok će Del Potro igrati protiv pobjednika grupe u kojoj je Novak Đoković.

Srpski teniser će u petak prvi izaći na teren od 15.15, protiv već eliminisanog Rafaela Nadala. Španac je doživio dva poraza od Nikolaja Davidenka i Robina Soderlinga do sada i nema šanse da se plasira dalje, a pobjeda neće Novaku garantovati polufinale uprkos tome što bi poslije tri kola imao skor 2-1.

Beograđaninu je neophodno da u večernjem terminu, od 21.45, uveliko kvalifikovani Robin Soderling pobijedi Nikolaja Davidenka i tek tada bi Đoković, aktuelni šampion Masters kupa, bio promovisan u polufinalistu. Ukoliko Davidenko bude bolji od Soderlinga, njih dvojica bi se plasirala dalje.

Soderling može da djeluje kao teniser bez motiva u ovom trenutku, ali pored toga što svaka pobjeda u grupi donosi 120.000 dolara i 200 ATP poena, trebalo bi računati i to da je Šveđaninu sada jasno da će - ukoliko izgubi od Davidenka - u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom, kojeg nikada nije pobijedio u karijeri.

GRUPA A

(4) Marej - (7) Verdasko 2:1 (6:4, 6:7, 7:6)
(1) Federer - (5) Del Potro 1:2 (3:6, 7:6, 3:6)

TABELA: Federer 2-1 (5:4), Del Potro 2-1 (5:4), Marej 2-1 (5:4), Verdasko 0-3 (3:6).

GRUPA A

U petak:

(2) Nadal - (3) Đoković oko 15.30
(6) Davidenko - (8) Soderling 21.45

TABELA: Soderling 2-0 (4:0), Davidenko 1-1 (3:2), Đoković 1-1 (2:3), Nadal 0-2 (0:4).

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC