• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković zadovoljan sezonom

Novak Đoković zadovoljan sezonom. Priznaje da ga je stigao umor.

 Đoković zadovoljan sezonom Izvor: MONDO

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan postignutim rezultatima u ovoj sezoni i da neće biti neuspjeh ako se ne plasira u polufinale završnog turnira u Londonu.

Đoković je u petak pobijedio drugog tenisera svijeta Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3) i ostvario drugi trijumf u Grupi B. Međutim, i sa dvije pobjede, on još nije siguran učesnik polufinala, jer šansu za prolaz među četiri najbolja tenisera ima i Nikolaj Davidenko.

"Pripremaću se kao da u subotu igram meč, a ako Davidenko prođe u polufinale, to će biti zasluženo, jer je stvarno dobro igrao. Ne mogu više ništa da uradim, moram da sačekam", rekao je Đoković.

On je istakao da je premoren zbog duge takmičarske sezone, ali da će biti zadovoljan rezultatima i ako danas završi sezonu.

"Premoren sam i mislim da je očigledno da se ne krećem najbolje i da nemam toliko snage kao na turnirima u Parizu i Bazelu. Ne mislim da je trebalo drugačije da uradim neke stvari, trudim se da pobijedim na svakom meču. Na žalost, umor me je stigao na turniru na kojem je trebalo da budem najspremniji - u Londonu", rekao je Đoković.

"Međutim, u Londonu sam pobijedio na dva od tri meča u grupi i ako danas završim sezonu, biću zadovoljan svojim rezultatima. Nadam se da ću se dobro odmoriti pred početak takmičenja sljedeće godine", dodao je srpski teniser.

Đoković bi mogao da preuzme drugo mjesto od Nadala ako osvoji turnir u Londonu, ali bi Španac, ipak, brzo mogao da vrati poziciju ako pobijedi u dva singl meča u finalu Dejvis kupa protiv Češke, od 4. do 6. decembra u Barseloni.

Nadal je takmičenje na Mastersu završio bez osvojenog seta i zabilježio je četiri uzastopna poraza u završnici sezone.

"Baterije se nekada istroše i morate da kupite nove. To ću ja uraditi sljedeće sezone. Oporaviću se i naporno trenirati. Nisam previše razočaran. I prije početka turnira sam znao da će biti teško, ali želio sam da pokušam", rekao je Nadal.

"Trudim se na svakom meču i mislim da sam malo napredovao. Ali, to je tenis, igrate sa najboljim svjetskim teniserima, a na ovoj podlozi nisam mogao više", dodao je španski teniser.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC