• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin kupuje Tojotu i ulazi u F1?!

Dugo smo se nadali da će Srbija preko Miloša Pavlovića postati dio Formule jedan i tako poboljšati ionako zavidan sportski pedigre.

 Srbin kupuje Tojotu i ulazi u F1?!  Izvor: MONDO

Pavlović uprkos napornom radu i brojnim pokušajima nije uspio, ali ako već nismo dobili vozača, moguće je da će imati čitav tim u F1 šampionatu - i to već 2011. godine!

Tu informaciju su u subotnjem broju objavile "Večernje novosti", tragom vijesti objavljene na više specijalizovanih sajtova ("Totalf1", "F1fanatic"), da će kompanija AMCO, Zorana Stefanovića, kupiti ekipu Tojote.

Japanci su po završetku minule sezone odustali od takmičenja zbog finansijskih problema.

Sedište novog tima trebalo bi da bude u Beogradu, a ime će vjerovatno dobiti po vlasniku - Stefan grand pri.

"Pregovori uveliko traju, a sa tim je, naravno, upoznat i Berni Eklston, glavni autoritet Formule jedan", rekao je Stefanović za "Novosti".

"Kupili smo cio tim, ne samo motor, ostali su još samo neki detalji. Ima mnogo posla, ali ćemo biti spremni za narednu sezonu. Tim će, naravno, biti baziran u Beogradu, a sve detalje ćemo objaviti uskoro".

Beograd je, prema riječima Stefanovića, pogodan jer je na samo dva i po sata leta od Londona, a ni ostale staze nisu predaleko - kamioni bi morali da putuju manje od 1.000 kilometara do Monce, a samo 380 do Budimpešte.

Stefan grand pri bezupješno je aplicirao za učešće u F1 1998. godine i ponovo prije samo tri mjeseca. Tada je FIA, od 15 prijavljenih timova za sezonu 2010, prihvatila samo tri - američki US F1, španski Kampos Meta i britanski Mejnor grand pri.

Zanimljivo je da se u Stefanovom timu nalazi i dizajner bolida Majk Kaflan, poznat po velikoj aferi iz 2007, kada je kao član Meklaren Mercedesa špijunirao Ferari.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC