• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Voša se ne plaši "žabaca" sa Save

Vojvodina u nedelju dočekuje zagrebačku Mladost u debitantskom meču u Evroligi. Utakmica počinje u 19 časova.

 VATERPOLO: Voša se ne plaši "žabaca" sa Save  Izvor: MONDO

Plasmanom u Evroligu, vaterpolisti Vojvodine ispisali su stranicu u istoriji kluba, a u nedelju pišu novu, jer će debitovati u najkvalitetnijem kontinentalnom klupskom takmičenju protiv sedmostrukog prvaka Evrope, zagrebačke Mladosti.

Mladost jeste favorit, prije svega zbog iskustva, ali i zbog iznenađujuće pobjede nad Jadranom u Herceg Novom (10:8) u posljednjem kolu regionalne, Jadranske lige.

Ipak, Vojvodina nije bez šansi, a optimizam ulivaju igre "lala" u kvalifikacijama za Evroligu, kao i sve tri pobjede u dosadašnjem toku takmičenja u regionalnoj Evrointer ligi, od kojih je najznačajniji trijumf nad Egerom u gostima.

Trener Vojvodine Dejan Stanojević insistira da ekipa uđe u utakmicu bez straha.

"Pritisak postoji, ali onaj pozitivan. Ne treba da trošimo reči o Mladosti. Dakle, gledamo samo sebe, svoju igru i ako odigramo kako znamo bićemo zadovoljni. Ova ekipa nije iskusna u ovom rangu ali je već odigrala nekoliko jakih utakmica, tako da jedva čekamo meč", rekao je Stanojević.

Na klupi Mladosti ove sezone sjedi dokazani trener Emil Nikolić i već se vidi njegov pečat. On se ne zavarava da "žapce" čeka lak okršaj u Novom Sadu.

"Vojvodina je odlična mlada ekipa, klasični predstavnik srpske škole vaterpola, znači, disciplina u igri im je na prvom mjestu. Vojvodina je, igrački, ujednačen tim, ali, ipak, sedamnaestogodišnji Srđan Vuksanović je njihovo prvo ime. Osim njega imaju i dva dobra teška centra. U svakom slučaju, očekujem dobru Mladost i pozitivan rezultat", rekao je Nikolić.

Za ljubitelje vaterpola u Novom Sadu bolja pozivnica nije potrebna. Dolazi sedmostruki prvak Evrope, a Vojvodina debituje u Evroligi. Nedelja, 19 časova, bazen SPENS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC