• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WRC: Sitroen zove Kimija Raikonena

Svi su izgledi da će se Kimiju Raikonenu ispuniti dječačka želja da nastupa u reli šampionatu i to onom najznačajnijem, WRC.

 WRC: Sitroen zove Kimija Raikonena  Izvor: MONDO

Šampion u konkurenciji konstruktora za 2009. godinu, Sitroen, namjerava da angažuje bivšeg šampiona Formule 1, Raikonena (30), koji je na kraju ove sezone izgubio mjesto u Ferariju i od tada nije uspio da pronađe angažman u ekipi sa šampionskim ambicijama, pa je oglasio da se povlači na godinu dana.

"Nije ništa potpisano i nisam pričao sa Raikonenom čak ni telefonom", rekao je šef Sitroenovog reli tima Olivije Kesnel za "Radio-France", ali je dodao:

"To je trenutno više od glasine, to je realna mogućnost".

On je potom dodao da je bivši as Ferarija "nevjerovatan vozač", koji "nije slučajno postao svjetski šampion 2007. godine".

Iako vožnja bolida F1 na pisti i fabričkih automobila na nepristupačnim putevima širom planete nema gotovo nikakvih zajedničkih osobina, Kesnel ne sumnja da će se "Ledeni Finac" brzo prilagoditi. Raikonenov budući šef pomno je pratio njegov nastup na nedavnom finskom reliju.



"Ono što je tamo uradio bilo je zadiviljujuće", rekao je Kesnel.

Šef Sitroenovog WRC tima dodao je da će Raikonenu ipak biti ponuđeno mjesto u "juniorskom timu", koji predstavlja drugu postavu, iza zvaničnog tima fabrike, za koju voze svjetski šampion Sebastijan Leb i Danijel Sordo.

Prelaskom u reli konkurenciju, Raikonen ne bi poništio i dalje važeći ugovor sa Ferarijem, koji ističe tek na kraju 2010. godine i po kojem mu je zagarantovana višemilionska plata.

Da je izabrao da pređe u neki drugi tim u Formuli 1, taj ugovor automatski bi prestao da važi, a ovako će Ferari na "teretu" imati Raikonena, kao i dvojicu vozača Felipea Masu i novajliju Fernanda Alonsa, zbog kojeg je Raikonen i sklonjen.

Za 2010. godinu do sada prijavila su se samo dva tima za Svjetski reli šampionat (WRC), baš kao što je zbog svjetske ekonomske krize bio slučaj tokom ove sezone. To su Sitroen i Ford. Ta dva proizvođača imala su pet timova tokom 2009. godine (Sitroen dva, Ford tri) i FIA se nada da će do početka nove sezone 14. februara u Švedskoj, još neki proizvođač prijaviti svoju ekipu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC