• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković i Troicki digli Banjaluku na noge!

Dvojica najboljih srpskih tenisera Novak Đoković i Viktor Troicki oduševljeno dočekani u Banjaluci, ali i oni oduševljeni prijemom.

 Đoković i Troicki digli Banjaluku na noge! Izvor: MONDO

Banjaluka u ponedjeljak živi "teniskim" plućima!

Dvojica najboljih srpskih tenisera Novak Đoković i Viktori Troicki, na inicijativu Telekoma Srbija i Telekoma Srpske, odigraće humanitarni egzibicioni meč u dvorani "Borik" u Banjaluci, a sav prihod ide za izgradnju igrališta za djecu sa invaliditetom u okviru Zavoda "Dr. Miroslav Zotović" u tom gradu.

Banjalučani su, zaista, raširenih ruku, dočekali Đokovića, trećeg tenisera svijeta, i Troickog, trenutno 29. igrača na ATP listi, koji je oduševljeno prihvatio poziv svog saigrača iz reprezentacije, i pravo sa Maldiva, gdje je bio na odmoru sa djevojkom Sunčicom, došao u grad na Vrbasu.

Đokoviću je ovo prva posjeta Banjaluci, ali treći reket svijeta je istakao da je svjestan koliku podršku ima u gradu na Vrbasu.

"Prvi put sam u Banjaluci, ali sam u kontaktu sa ljudima koji ovdje žive i oni su mi pričali koliko ljudi ovdje vole tenis i da prate moje mečeve. Drago mi je što smo došli ovdje i to zadovoljstvo ćemo podijeliti sa građanima Banjaluke i RS“, rekao je Đoković.

Teniseru je posebno drago što će sa saigračem iz reprezentacije Srbije na ovaj način pomoći izgradnju igrališta za djecu sa invaliditetom koja borave u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci dodavši da će se istovremeno potruditi da se zabavi i publika na tribinama.

“Svrha ovog meča je humanitarna i drago mi je što možemo da pomognemo toj djeci. Ne vjerujem da će publika vidjeti nekakvu krvavu borbu, ali pružićemo onoliko koliko možemo u ovom trenutku. Trudićemo da se zabavimo koliko možemo”, rekao je Đoković.

On je dodao da u sledeću godinu ulazi sa dosta ambicija i visokim ciljevima i istakao da ima kvalitet da bude najbolji na svijetu, ali da će ići korak po korak.

"Ali, ipak, takmičiti se sa igračima koji su vrlo dominantni, poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Huana Martina del Potra, Endija Mareja i pravoslavnog brata Dividenka, sigurno neće biti lako. Biće interesantno za teniski svijet vidjeti ko je sposoban da podigne pehar na velikim turnirima. Ići ću korak po korak i nadam se najboljem", rekao je Đoković.

Viktoru Troickom nije prvi put da posjećuje Banjaluku, ali je priznao je da se još jednom oduševio prijemom u gradu na Vrbasu gdje je 2005. godine ostvario prvi značajniji uspjeh u karijeri stigavši do polufinala banjalučkog čelendžera.

“Iznenađen sam što je naš meč privukao ovoliku pažnju. Nadam se da ćemo pomoći ovoj djeci i da će se publika u Banjaluci dobro zabaviti", rekao je on.

Srpski teniseri zahvalili su kompaniji m:tel što je organizovala ovaj humanitarni meč.

Direktor kompanije "m:tel" Predrag Ćulibrk naveo je da je od ulaznica prikupljeno 34.000 KM, koje će biti donirane Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci za izgradnju igrališta za djecu sa invaliditetom.
Ćulibrk je zahvalio Đokoviću i Troickom na ovom humanom gestu.

Teniseri su ranije prošetali sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom i gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem Gospodskom ulicom, a potom posjetili i hram Hrista spasitelja.
U Vladi RS primili su ih premijer Dodik i ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragoslavljević. i čestitali im na izuzetnim rezultatima koje su ostvarili.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC