• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"STEFAN GP": Sve je dogovoreno

Srpski tim sve bliži Formuli 1, dogovor sa Tojotom postignut, tvrdi vlasnik "Stefan GP", Zoran Stefanović.

 "STEFAN GP": Sve je dogovoreno  Izvor: MONDO

Nova sezona Formule 1 počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina, 14. marta naredne godine. Na pisti Šakir, okupiće se "najbrži crikus", a među zastavama učesnika, vioriće se i srpska trobojka, tvrdi vlasnik "Stefan GP" Zoran Stefanović.

"Sve je već dogovoreno, cio posao sa Tojotom F1, koja je odustala od učešća u Formuli 1, je završen", potvrdio je za "Večernje novosti" beogradski biznismen.

Engleski „Indipedent“ u tekstu pod naslovom "Postaje li Tojota srpska?“, navodi da je "Stefan GP“ već angažovao šefa Tojotinog tehničkog oduheljenja Paskala Veselona i vozač Kamuji Kobajašija.

Nhemački vodeći automobilski magazin "Auto motor und sport“, saznaje iz izvora bliskim japanskoj kompaniji da su Tojotini pregovarači poshetili Srbiju i da su "impresionirani visokim tehničkim standardima lokalnih pogona".

Prema navodima magazina, Tojota je spreman da 40 svojih bolida proda "Stefan GP" po znatno nižoj cuheni, kao i to da bi shedište novog tima u prelaznom periodu bilo u Kelnu, a potom bi se preselilo u Beograd.

" Sve je 'procurilo' iz štaba Tojote u Kelnu. Mi se držimo dogovora i nećemo obuhelodaniti preciznije informacije pruhe konferencije za novinare predviđene za ovu nedelju ili početak slhedeće", komentariše pisanje navedenih listova Stefanović.

"Kupili smo tehniku TF1 tima. Naš tim će se zvati „Stefan GP“, bićemo locirani u Beogradu i vozićemo pod srpskom trobojkom. Ostalo je da se pripreme samo još neki papiri za potpis i da se sve zvanično obnaroduje", kaže Stefanović i dodaje da ima maksimalnu podršku čelnika Formule 1.

"Važno je da imamo maksimalnu podršku Bernija Eklestona i ser Frenka Vilijamsa i, naravno, da smo mi spremni za cuo posao. Ipak, dok sve ne bude potpuno završeno, ne želim da otkrivam pojedinosti...", zaključio je Stefanović.

Svhetska automobilska federacija u ponedeljak je objavila spisak sa imenima 12 timova za slhedeću sezonu, među kojima nema "Stefan GP". FIA je istakla da će ime 13. tima biti uskoro poznato.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC