• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EXPO-ZIM: Mateja Svet ponovo u Beogradu

Nekadašnja jugoslovenska i svjetska šampionka u skijanju, Slovenka Mateja Svet, poslije dvije decenije, ponovo je gost Beograda.

 EXPO-ZIM: Mateja Svet ponovo u Beogradu Izvor: MONDO

Simpatična Slovenka, koja sada ima 41 godinu, a koja je donijela najveće uspjehe tadašnjem jugoslovenskom ženskom skijanju, otvoriće u četvrtak, 3. decembra ovogodišnji sajam skijaške i druge zimske sportske opreme Expo-zim na beogradskom sajmu.

U svjetskom skijanju debitovala je u sezoni 1983/84. kada je imala samo 15 godina. Osvajala je svjetske kupove, a 1989. godine i prvu zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu za tadašnju Juoslaviju...

Skijala je vrlo kratko. U 22. godini je odlučila da prestane da se takmiči. Za tako kratko sportsku karijeru imala je impresivan učinak - sedam pobjeda u svjetskim kupovima, 22 puta je pobjeđivala...Bila je svjetska prvakinja u slalomu, pobjednica Svjetskog kupa u veleslalomu i olimpijska vicešampionka u veleslalomu u Kalgariju (1988. godine).

"Sve medalje koje sam osvojila su mi mnogo značile, ali moram da kažem da nisam ostvarila sve svoje snove...Ipak, rado se sjećam svega, svih ljudi sa kojima sam sarađivala, sa kojima sam se takmičila, mojih trenera i kolega. Recimo, Boris Strel mi je bio najveća podrška",
rekla je Mateja novinarima u Beogradu.

Debitovala je na svjetskoj skijaškoj sceni kao tinejdžerka, a sada kada "vrati film", kaže da je bila prilično uplašena i da se pitala šta radi među svim tim zvijezdama, njenim idolima...

"Smatrala sam da mi tamo nije bilo mjesta, čak sam mislila da mi skijanje ne ide najbolje", rekla je promoterka 24. Expo-zima.

Sport je, kaže, ostao njen način života, a taj "pelcer" pokušava da usadi i u svoju ćerku.

Beograd joj je ostao u lijepom sjećanju. "Svi smo tada skijali za Jugoslaviju i sjećam se da su nas u svakoj bivšoj republici srdačno i toplo dočekivali. Tako je bilo i u Srbiji", rekla je Mateja Svet koja sada radi kao terapeut na psihijatrijskoj klinici i kaže da je zadovoljna svojim poslom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC