• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (LŠ): Radničkom set na debiju

U prvom nastupu u Ligi šampiona u istoriji, odbojkaši Radničkog uspjeli su da osvoje set protiv redovnog učesnika ovog takmičenja, Rozelara.

 ODBOJKA (LŠ): Radničkom set na debiju Izvor: MONDO

Prvi put u istoriji u kragujevačkoj hali "Jezero" odigran je meč odbojkaške Lige šampiona i debitant u tom takmičenju, šampion Srbije Radnički, uspio je da osvoji set.

Vicešampion Belgije Rozelar, sa jednom superzvijezdom u postavi, Brazilcem Danilom dos Santosem, pobijedio je Radnički u 1. kolu Grupe D, CEV Lige šampiona sa 3:1 (25:23, 25:20, 22:25, 25:17).

Redovni učesnik evropskih kupova, koji je 2002. godine čak osvojio CEV "Top Teams" kup, imao je kvalitet i rutinu za pobjedu u meču u kojem je kompletan tim trenera domaćih Slobodana Kovača imao ulogu debitanta.

Poslije osvajanja prve titule prvaka Srbije u odbojci prošlog proljeća, Radnički je zaslužio da igra sa najboljim evropskim ekipama i do sredine prvog seta imao je poen, dva prednosti. Ipak, kod rezultata 15:15 inicijativu je preuzeo gostujući tim i ubrzo došao do tri poena viška (20:23).

Belgijanci su imali dvije set lopte, ali su igrači srpskog šampiona odigrali dobru kontru i poništili prvu set loptu (23:24), ali isti podvig nisu mogli da ponove. Poslije 25 minuta, Belgijanci su poveli u setovima, a isto toliko vremena bilo im je potrebno da dođu do 2:0.



U drugom setu, Radnički nijednog trenutka nije bio konkurentan, od rezultata 3:7, preko 8.14, do konačnih 20:25.

Sa 2:0 u prethodnom kolu domaćeg prvenstva, Radnički je gubio od Crvene zvezde i uspio da preokrene meč u svoju korist (3:2), a domaći navijači ponadali su se da bi isti scenario Kovačev tim mogao da ponovi u Ligi šampiona.

Crveno-bijeli su u trećem setu vodili sa 15:11, potom je prednost pala na samo poen (22:21), ali su finiš bolje odradili domaći igrači i ponovo zagrijali dlanove navijačima u "Jezeru", gdje se okupilo oko 3.000 ljudi (25:22).

Strasti su se brzo potom ohladile.

Rozelar je dominirao u četvrtom setu - bilo je 9:16, a potom i 17:25.

U drugom meču Grupe D, sastaju se španski šampion Teruel i prvak Poljske, Belkatov od 20.30.

Naredne srijede, 9. decembra, Radnički putuje u Poljsku, a Rozelar dočekuje Špance. Prve dvije ekipe plasiraće se u narednu fazu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC