• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WRC: Raikonen potpisao za Sitroen!

Kimi Raikonen definitivno prelazi iz Formule 1 u Svjetski reli šampionat (WRC).

 WRC: Raikonen potpisao za Sitroen! Izvor: MONDO

Bivši vozač Ferarija potpisao je jednogodišnji ugovor sa Sitroenom i narednu sezonu voziće za njihov drugi tim (Junior World Rally Team).

Raikonen će voziti Sitroen C4, a na suvozačevom sjedišti sjediće Kaj Lindstrom, dosadašnji suvozač višestrukog svjetskog šampiona u reliju Tomija Makinena.

“Oduvijek sam želio da se takmičim u reliju, posebno u Svjetskom reli šampionatu. Zahvaljujući mom sponzoru Red Bulu dobio sam priliku da vozim jedan od najboljih automobile. Ovo je nešto novo, ali za mene to je vrlo uzbudljiv izazov”, izjavio je Raikonen.

Finac nije odbacio mogućnost da se u budućnosti potpuno posveti reliju.

“Zasad imam jednogodišnji ugovor i vidjećemo kako će nam ići. Jedva čekam testiranja i start prvog relija” dodao je on.

Raikonen i Lindstrom prvi ispit imaće na Arktičkom Lapland reliju 28. januara kojim se otvara sezona u finskom šampionatu.

Svoj debi u reliju Raikonen je imao na ovogodišnjem Arktičkom reliju završivši na 13. mjestu sa više od sedam minuta iza Mike Hakinena. Poslije toga okušao se i u WRC šampionatu ali je njegov nastup na reliju u Finskoj završio neslavno, pošto se slupao.

Raikonen je na kraju ove sezone u Formuli 1 izgubio mjesto u Ferariju u kome ga je zamijenio Fernando Alonso, a poslije toga nije uspio pronaći mjesto u ekipi koja gaji šampionske ambicije pa je odustao od takmičenja u “najbržem cirkusu na svijetu”.

Prelaskom u reli konkurenciju Raikonen je uspio da spoji ugodno s korisnim pošto je ostvario svoju želju da vozi reli, a ostaje mu i višemilionska plata u Ferariju.

Njegov ugovor sa ekipom iz Maranela ističe tek na kraju 2010. godine, a bio bi poništen da je Raikonen prešao u neku od ekipa Formule, dok ova klauzula ne važi u slučaju prelaska u reli šampionat.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC