• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionka je spremna: U Brazil iz školske klupe

Autor mondo.rs

Prvakinja Evrope puna optimizma dočekuje predstojeći olimpijski turnir.

 Tijana Bogdanović na Olimpijske igre u Rijo iz školske klupe Izvor: MN PRESS

Tijana Bogdanović, evropska šampionka u tekvondou (kategoriji do 48 kilograma) sredinom maja je ispisala blistavu stranicu istorije tog sporta u Srbiji, trijumfom na kontinentalnom prvenstvu u Švajcarskoj.

Primajući brojne čestitke za tako veliki uspeh, nedugo potom okrenula se pre svega školskim, pa olimpijskim obavezama, jer paralelno sa pripremama za Olimpijske igre u Riju privodu kraju i školsku godinu 2015/16.

U avion za Brazil "uskočiće" praktično iz klupe učionica Sportske gimnazije u Beogradu.

"Iskreno, svi drugari su jako srećni. Na primer, kada dođem u školu posle dugog odsustva, svi su spremni da mi pomognu, da mi daju svesku, knjigu, da mi objasne nešto. Svi u školi su presrećni i moram sve da ih pohvalim, kao i profesore, razrednu, direktora. Svi se trude da mi smanje gradivo kada imam mnogo da nadoknadim, jer sam mnogo izostajala. Stvarno su odlični prema meni", rekla je Tijana u razgovoru za MONDO.


Pažnja celog okruženja joj veoma znači, a društvu uvek rado izlazi u susret kad joj traže suvenire iz inostranstva. Pred put u Rio, zasad, nije dobila posebne zahteve.

"Uvek kada se vratim pitaju me da im ispričam kako mi je bilo i uvek sam puna utisaka. Neki traže priveske, magnete i uvek im donesem, nije mi teško", kaže šampionka Evrope.

Nažalost, Tijana neće moći da prisustvuje ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara zbog takvog kalendara takmičenja. Bez obzira na to, pokušaće da ostvari želju da upozna neke od najvećih sportista današnjice, kao što su Novak Đoković i Usein Bolt.

"Milica (Mandić) je 2012. gledala Bolta u Londonu i imam i ja želju da uživo pogledam njegovu trku, jer je jedan od najvećih sportista sveta. Volela bih i Novaka da upoznam. Bila sam na jednom njegovom meču u Dubaiju, kada smo tamo završili takmičenje imali smo karte i videli uživo kako igra. Eto, možda bih njih dvojicu volela da upoznam"

Iza Tijane je godina velikog uspeha, tokom koje je postala poznata i onima koji ne prate pomno njen sport. Olimpijski turnir biće stoga još jedna odskočna daska za, nema dileme, sjajnu karijeru koja je pred njom.

Normu za put u Rio izborila je sredinom januara, ostvarivši tri pobede na kvalifikacionom turniru u Istanbulu.

"Učešće u Riju je, pre svega, velika čast i privilegija. Jako sam srećna što sam sa 18 godina uspela da se kvalifikujem na Olimpijske igre. To su moje prve prave Igre. Bila sam na Olimpijskim igrama mladih i imala sam priliku da osetim tu atmosferu i to društvo, ali znam da je ovo mnogo veći događaj i da će biti mnogo drugačije. Volela bih da tamo možemo jedni druge da podržavamo, bodrimo i da nadam se osvojimo dosta medalja", dodala je mlada srpska olimpijka.

Ako želite da pošaljete poruku podrške Tijani Bogdanović i da steknete u priliku da je upoznate, pridružite se akciji kompanije Frikom - "Svi uz šampione"!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC