• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolo spektakl u Banjaluci

Prvi put jedna vaterpolo utakmica prvenstva Srbije biće odigrana u Banjaluci, čime će biti uveličana svečanost otvaranja novog bazena.

 Vaterpolo spektakl u Banjaluci Izvor: MONDO

Dva najbolja vaterpolo kluba Srbije, Partizan i Vojvodina otvoriće novu prvenstvenu sezonu upravo u subotu u Banjaluci (početak utakmice u 18 časova).

Biće to prilika za sve Banjalučane da na jednom mjestu vide gotovo kompletnu reprezentaciju Srbije, aktuelnog svjetskog prvaka i da ih pozdrave pred novi duel u Svjetskoj ligi, protiv Rumunije 8. decembra u Oradei.

Partizan ulazi u novu prvenstvenu sezonu kao apsolutni favorit za prvo mjesto, a Vojvodina sa željom da se još više približi crno-belima i da im u dogledno vrijeme postane pravi takmac u borbi za domaće trofeje.

Ekipa sa Banjice već ima jedan osvojen domaći trofej ove sezone - Kup Srbije, pošto je u finalu savladala Vojvodinu 8:4.

Želja "lala" je da u subotu poprave utisak koji su ostavili u finalu Kupa, a biće i jači nego prije 15-ak dana, jer će igrati sa oba centra - Milošem Vukičevićem i reprezentativcem Petrom Filipovićem.

U ekipi Partizana vlada optimizam pred novi duel sa Vojvodinom.

"Drago mi je što se utakmica igra u Banjaluci jer tamo ima mnogo navijača Partizana, ali i onih koji navijaju za ostale srpske klubove. Očekujem tešku utakmicu, ali ako budemo kontrolisali igru u odbrani i odigramo strpljivo u napadu očekujem pobjedu", rekao je reprezentativac iz Partizana Milan Aleksić.

Još jedan reprezentativac iz redova Partizana, Slavko Gak smatra da je ekipa sa Banjice kvalitetnija od Vojvodine.

"Dobro je što igramo u Banjaluci, trebalo bi svi srpski sportski savezi barem jednom tamo da organizuju utakmicu. Kvalitet je na našoj strani i ako uđemo ozbiljno u meč nastavićemo niz pobjeda", rekao je Gak.

U novu prvenstvenu sezonu, u kojoj je najneizvjesnije pitanje ko će biti treći, jer su Partizan i Vojvodina daleko ispred ostalih klubova, beogradski crno-bijeli i novosadski crveno-bijeli ulaze sa nizom pobjeda u regionalnoj Evrointer ligi.

Ipak, Vojvodina nije dobro startovala u debitantskoj sezoni u Evroligi. Na startu je u Novom Sadu ubjedljivo poražena od zagrebačke Mladosti (7:2), dok je Partizan demonstrirao silu na gostovanju u Budvi - 9:3.

Uz ekipe Partizana i Vojvodine, u Banjaluci će biti i svi predstavnici Vaterpolo saveza Srbije, koji će biti primljeni u Vladi Republike Srpske.

U februaru, kada Vojvodina bude nominalno domaćin, dve ekipe ponovo će odmjeriti snage u Banjaluci.

Uoči odlaska u Banjaluku, predsjednik VSS Velibor Sovrović rekao je da je presrećan zbog posjete Banjaluci.

"Ne treba da govorim koliko nam je drago što ćemo biti u Banjaluci. U Republici Srpskoj smo kao kod kuće i učinićemo sve da našoj braći pomognemo u želji da budu što uspješniji u vaterpolu. Neke smo razgovore već obavili, predstoji nam konkretizacija. Dobra volja postoji sa obje strane i ponavljam da se radujemo što ćemo biti na ovom velikom događaju za sport u Republici Srpskoj", izjavio je Sovrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC