• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Prvi i ništa ispod toga!

"Sljedeće godine igramo EP u Zagrebu i kao svjetski prvaci imamo obavezu da budemo prvi i ispod toga ništa", kaže selektor Srbije.

 Udovičić: Prvi i ništa ispod toga! Izvor: MONDO

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić najavio je da će Banjaluka postati baza "delfina", te da će grad na Vrbasu biti domaćin srpskom nacionalnom timu na jednoj od međunarodnih utakmica.

"U Banjaluci postoje preduslovi za vaterpolo, samim završetkom bazena koji je u rangu visokokvalitetnih u Evropi i svijetu",
izjavio je Udovičić za banjalučki "Fokus".

On trenutno boravi u Banjaluci, gdje će sa visokim zvaničnicima VS Srbije prisustvovati subotnjem meču prvenstva Srbije između Partizana i Vojvodine.

"Jedan od pravaca naše saradnje jeste i da reprezentacija Srbije izabere Banjaluku kao svoju bazu za pripreme, a u okviru toga stvara se mogućnost odigravanja međunarodnih utakmica iako nam je kalendar pretrpan", dodao je srpski selektor čiji tim naredne godine očekuje Evropsko prvenstvo u Zagrebu, Svjetska liga i FINA kup.

"Sigurno postoji mogućnost da dođemo jer sam oduševljen dočekom u Banjaluci".

Udovičić je naglasio da su Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, glavni cilj njegovog tima.

"OI su prioritet, a sve što se dešava između toga, Evropsko, Svjetsko prvenstvo i Svjetska liga, neka su međustanica. Sljedeće godine igramo Evropsko prvenstvo u Zagrebu i mi kao svjetski prvaci imamo obavezu da budemo prvi i ispod toga ništa".

Srbija je u prvom kolu Svjetske lige bila ubjedljiva protiv Turske u Nišu, a već u utorak gostuju u Rumuniji, dok u januaru slijedi Španija.

"S Rumunijom imamo takve okolnosti da tri igrača direktno putuju tamo, igramo bez treninga. Tako dajemo priliku da vidimo kako možemo funkcionisati u novim uslovima. Rumunija je u prvom kolu dobila Španiju, ali mi uvijek idemo na pobjedu".

Srpski selektor, koji je do dolaska Igora Milanovića sa klupe vodio Partizan, uvjeren je u snagu crno-bijelih.

"Partizan je u Budvi pokazao da ima zrelost i sigurno je jedan od kandidata za fajnal for. A kad dođe među četiri, sve je moguće",
zaključio je Udovičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC