• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Vojvodina "otvorili" bazen u Banjaluci

Vaterpolisti Partizana i Vojvodine odigrali meč u Banjaluci povodom otvaranja novog Gradskog olimpijskog bazena.

 Partizan i Vojvodina "otvorili" bazen u Banjaluci Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Dragan Davidović i predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović otvorili su u subotu novoizgrađeni olimpijski bazen u Banjaluci simboličnim bacanjem lopte u vodu.
Utakmicom prvog kola vaterpolo šampionata Srbije Paritizan –Vojvodina svečano je otvoren Gradski olimpijski bazen u Banjaluci.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Partizan je slavio 12-6.

Publika je imala priliku da na djelu vidi dva kluba, koji igraju ovogodišnju Evroligu. Na jednom mjestu bila je maltene kompletna reprezentacija Srbije, koja je aktuelni svjetski prvak pošto za Partizan igraju Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Živko Gocić ,a lider u bazenu je legendarni Vladimir Vujasinović, koji je uz trenera crno-bijelih Igora Milanovića dobio najveće aplauze više od 500 gledalaca na novom bazenu čija je izgradnja koštala 17 i po miliona KM.


“ Sve sija, ovo je prelijep bazen, stvarno. Na bivšim prostorima Jugoslavije mislim da ne postoji ovakvo zdanje. Sjajni uslovi i nadam se da će ovo biti baza našeg sporta”, rekao je poslije meča Vujasinović.



“ Prezadovoljan sam prijemom i oduševljen uslovima koje će mladi vaterpolisti imati u Banjaluci. Ovdje smo bili dva dana zaista imam samo riječi hvale za domaćine. Velelepno zdanje i zaista smo divno smo ugošćeni”, nije krio zadovoljstvo Andrija Prlainović.

Proslavljeni reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović, koji je trenutno direktor Vojvodine nije krio oduševljenje bazenom u Banjaluci i idejom da se meč prvenstva Srbije igra u Republici Srpskoj.

“ Sve pohvale za bazen u Banjaluci koi je jednom riječju sjajan i funkcionalan. Mislim da je ovo velika strvar da Partizan i Vojvodina igraju meč u Banjaluci za razvoj vaterpolo sporta u Republici Srpskoj. Iskreno žao mi je što kao igrač nisam mogao da nastupim pred navijačima u Banjaluci jer znam koliku smo podršku imali iz Republike Srpske” , rekao je Danilo Ikodinović.

U februaru, kada Vojvodina bude nominalno domaćin, dvije ekipe ponovo će odmjeriti snage u Banjaluci. Takođe će i reprezentacija Srbije gostovati u najvećem gradu Srpske.


“ Oduševljeni smo prijemom u Banjaluci i samim sportskiom objektom kao i podrškom grada Banjaluka i Vlade RS u organizacii ovog meča. Sada već mogu da kažem i da će reprezentacija Srbije gostovati u vašem gradu”, obećao je prvi čovjek VSS Velibor Sovrović.

Ni selektor Srbije Dejan Udovičić nije krio oduševljenje gostoprimstvom.
„Zahvalio bih se svima na gostoprimstvu. Iskreno nisam očekivao ovakav doček. Ono što je najbitnije je da vaterpolo u RS počinje i da ima jedan zalet. Biću iskren kada kažem da sam bio oduševljem podrškom koju smo imali iz Republike Srpske tokom Svjetskog prvenstva u Rimu. Kada reprezentacije dođe u Banjaluku biće to prilika da se svim navijačima zahvalimo za svu tu nesebičnu podršku“, rekao je selektor Srbije Dejan Udovičić.

Dolazak najboljih vaterpolista svijeta biće veliki podstrek napretku ovog sporta. U Banjaluci se nadaju da ce narednih godina stvoriti tim iz sopstvenih snaga jer će imati veliku pomoć i podrsku ljudi iz Vaterpolo saveza Srbije. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC