• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor bez pobede na travi pred Vimbldon!

Autor mondo.rs

Poraz u prvom kolu Štutgarta, pa poraz u prvom kolu Halea. Oba puta od nemačkih tenisera.

Posle dobrih partija na Rolan Garosu i plasmana u osminu finala, prilagođavanje na travnatu podlogu počelo je i završeno – ekspresno!

Naš Viktor Troicki, sedmi nosilac u Haleu, Nemačka, eliminisan je danas u prvom kolu od domaćeg takmičara ruskog porekla Andreja Zvereva, tako da je drugu nedelju zaredom ispao već na startu. Pre sedam dana, u Štutgartu, takođe ga je u prvom kolu pobedio Nemac, Florijan Majer.

Meč u Haleu, između 29. i 38. igrača sveta, trajao je 77 minuta i bolji je bio lošije plasirani na ATP listi – 4:6, 4:6.

Zverev će se u drugom kolu sastati sa sunarodnikom Benjaminom Bekerom, 114. na svetu, koji je rezultatom 7:5 i 6:3 pobedio Letonca Ernesta Gulbisa. Obojica su u glavni žreb turnira Serije 500 stigli kroz kvalifikacije.

Zverev, kojeg je Troicki pre godinu dana pobedio 6:3, 6:7, 6:3 u njihovom prvom i do danas jedinom meču, na travi u Štutgartu, bolje je otvorio "revanš" i imao brejk prednosti sve do 3:2 u prvom setu, kada je Srbin uzvratio brejkom, međutim pri rezultatu 4:4 Zverev je još jednom dobro napao servis našeg asa i potom bez izgubljenog gema potvrdio vođstvo od 1:0.

Hale, 1. kolo:

Bejker – Majer 5:7, 6:7

Bernakis – Džaziri 5:7, 4:6

Sugita – Fric 7:6, 2:6, 6:3

Zverev – Troicki 6:4, 6:4

Karlović – Kuznjecov 7:6, 6:3

Berdih – Bagdatis u toku

Braun – Ramos (17.30)

Nemac je i drugi set otvorio bolje, napravio brejk za 2:1 i čuvao vođstvo do kraja, iako je pri rezultatu 4:3 Troicki imao tri brejkl lopte za izjednačenje, no Zverev je našao način da se izvuče, povede 5:3 i potom sačeka svoj servis da izbori plasman u narednu rundu.

Troicki će za poraz u 1. kolu dobiti 12.030 evra, na turniru koji je tri puta uzastopno, a osam ukupno, osvajao Rodžer Federer, prvi nosilac i ove sezone.

Šampion Halea dobiće 386.925 evra i 500 bodova.

Troicki se nije pojavljivao u ovom nekada istočno-nemačkom gradu od 2012, a najbolji rezultat zabeležio je godinu dana ranije, kada je poražen u četvrtfinalu od Tomaša Berdiha.

Ove nedelje paralelno se igraju dva jaka turnira na travi, oba Serije 500, Kvins i Hale, posle čega sledi samo još turnir Serije 250 u Notingemu do početka Vimbldona. Troickog nema među prijavljenim igračima za Notingem, pa ukoliko ne bude zatražio "vajld kard" možemo konstantovati da će treći gren slem sezone početi bez pobede na travi.

Vimbldon počinje 27. juna.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC