• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Borovčanin boksuje prije Klička

Veliko priznanje za srpski profi boks. Borovčanin gost na meču za titulu prvaka svijeta u superteškoj kategoriji Vitalij Kličko - Kevin Džonson.

 BOKS: Borovčanin boksuje prije Klička Izvor: MONDO

Nenad Borovčanin, 12. decembra u Bernu, biće gost na meču za šampiona svijeta superteške kategorije u VBC verziji između branioca trofeja Ukrajinca Vitalija Klička i Amerikanca Kevina Džonsona.

Srpski šampion učestovaće u ovom spektaklu kao takmičar. U meču uvertire imaće priliku da pred najuticajnijim ličnostima iz svjetskog boksa pokaže svoje umijeće u ringu.

Borovčanin će raditi protiv Nijemca Svena Haseluna, čiji je dosadašnji skor u karijeri osam pobjeda i tri poraza.

"Velika čast za mene, a samim tim i za boks u Srbiji i Republici Srpskoj. Čini mi se da ćemo prvi put poslije mnogo godina imati jednog našeg predstavnika na centralnom bokserskom događaju svijeta", ne krije oduševljenje Borovčanin u izjavi za "Sport".

"Nije potrebno trošti puno riječi, kada vas na ovakvu priredbu pozove ni manje ni više nego promoterska kuća braće Kličko. Jeste da je riječ o meču uvertire, ali njega će posmtrati najpoznatiji svjetski menadžeri i promoteri. Ako dobro odradim svoj posao to znači da bi vrlo brzo mogao da budem učesnik sličnog spektakla ili možda dobijem priliku da se borim za najprestižniji pojas".

Poziv nije slučajnost. Borovčanin je u verziji VBC boksovao 21 meč i zabilježio isto toliko pobjeda.

"Prijateljstvo sa KMG (Kličko menadžment grupa) traje od 2004. godine, kada sam u Minhenu upoznao braću Kličko. Bio sam prisutan na njihovom meču pred 20.000 gledalaca i tada sam shvatio da bi volio svoju karijeru da gradim po uzoru na njihovu".

Nenadov brat Miroslav osnovao je prije par godina "Balkan boks promoušn", koji ima saradnju sa KMG.

"Par puta smo zajedno trenirali, što je meni puno značilo. Žao mi je što nijednom nismo zajedno sparingovali, ali biće vremena i za to", zaključio je Borovčanin.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC