• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Česima "petarda" u Barseloni

Reprezentacija Španije još u subotu je odbranila trofej Dejvis kupa, a dan kasnije ostvarila maksimalnu pobjedu nad Češkom - 5:0!

 DK: Česima "petarda" u Barseloni Izvor: MONDO

Iako su posljednje dvije singl partije bile lišene rezultatskog značaja, selektor "crvene furije" Albert Kosta poslao je na teren svoje najbolje tenisere, Rafaela Nadala i Davida Ferera.

Nadal je savladao Jana Hažeka 6:3, 6:4, a ni Ferer nije imao težak posao protiv dubl specijaliste Lukaša Dluhija - 6:4, 6:2.

Španskim teniserima je ovo četvrta titula u najznačajnijem timskom takmičenju, a posebno je zanimljivo da su oni prvi kojima je pošlo za rukom da trijumfuju dva puta zaredom, otkako je Švedska to uradila 1997. i 1998. godine.

"Mislim da za ovaj tim ne postoji granica. Jedino što može da nas spriječi da osvojimo još mnogo Dejvis kupova jeste pad motivacije", rekao je Kosta, koji se 2000. kao igrač radovao popularnoj "salatari".

Trijumf u dvorani Sant Đordi u Barseloni posebno će značiti Nadalu, kojem je to prvi Dejvis kup u karijeri.

On je zbog povrede koljena izgubio čelnu poziciju na ATP listi i nije osvojio nijedan turnir još od rimskog Mastersa, krajem aprila. Prošle godine je zbog povrede propustio pobjedu nad Argentinom u finalu.

"Mnogo hvala mojim drugovima što su prošli četvrtfinale i polufinale i omogućili mi da se danas radujem. Fizički se osjećam odlično i nemam više nikakvih problema. Neopisiv je osjećaj zadovoljstva kada osvojite Dejvis kup pred svojom publikom", rekao je Rafa.

Španci su u prvom kolu, proljetos u Benidormu, eliminisali Srbiju rezultatom 4:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC