• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojana Jovanovska juri 200 na sat

I dok se većina teniserki odmara, Bojana Jovanovski ide sa turnira na turnir, i postiže zapažene rezultate.

 Bojana Jovanovska juri 200 na sat Izvor: MONDO

Mlada, 17-godišnja igračica je treći reket Srbije, dospjela je do 154. mjesta na WTA listi što je njen najbolji plasman. Još se nada da će se do januara "popeti" dovoljno da može da uđe u glavni žrijeb Australijan opena. U suprotnom, vjeruje da će kroz kvalifikacije obezbijediti učešće na prvom gren slemu u 2010.

Bojana Jovanovski je svratila u Beograd na dva dana, a onda putuje za Dubai, gdje će učestvovati na turniru vrijednom 75.000 dolara. U posljednje tri nedelje odigrala je dva finala turnira nagradnih fondova 50.000 dolara, u Indiji i Japanu, poslije čega se bez dana odmora uputila u Češku i učestvovala na turniru vrijednom 25.000 dolara. Tamo je zabilježila dvije pobjede i stigla do četvrtfinala.

"Iza mene su tri nedelje sa sjajnim rezultatima, koje sam napravila prije svega u Aziji, što me je i dovelo do najboljeg ranga u dosadašnjoj karijeri. Pobijedila sam i jake igračice, među kojima je i Japanka Morita trenutno 84. na svijetu. Ona je bila dio japanskog tima koji je igrao u Fed kupu protiv nas u Areni ove godine", počela je priču talentovana teniserka.

"Finalni meč protiv Fudživare u Indiji sam imala 'u svojim rukama' i nesrećno izgubila, dok je u susretu protiv Kimiko, koja je bila četvrta na svijetu kad sam ja imala četiti godine, presudilo njeno iskustvo. Umor i put su učinili svoje tako da u Češkoj nisam imala tu snagu i svježinu koja bi me odvela do kraja turnira i titule", dodala je Bojana.

Puca od energije i elana... Za Bojanu nema predaha.

"Poslije Dubaija odlazim najvjerovatnije u Kinu, gdje bi trebalo da učestvujem na turniru vrijednom 50.000 dolara. Poslije toga slijedi povratak u Beograd gdje ću proslaviti 18. rođendan, kao i Novu Godinu i već 1. januara ću put Australije gdje me čekaju kvalifikacije za gren slem. Brza podloga je moja omiljena podloga, na njoj sam i do sada postizala najbolje rezultate, nadam se dobrom plasmanu u Australiji", zaključila je Bojana Jovanovska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC