• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mateja Svet: Bila sam kao prazna vreća

Čuvena jugoslovenska skijašica kaže da joj nije žao što nikada nije nastupala za Sloveniju.

 Mateja Svet: Bila sam kao prazna vreća Izvor: MONDO

Mateja Svet je u Beogradu otvorila Sajam zimske opreme. S obzirom na to da je već dugo van javnog života, prijatno se iznenadila što je se u Srbiji mnogi sjećaju.

Kako i ne bi, kada se poslije osvojenog zlata u slalomu i srebra u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Vejleu, u 22. godini povukla iz skijanja. To je bilo 1990.

"Ima više razloga zbog kojih sam prestala da skijam, ali jedan od glavnih je da sam shvatila da se kao skijašica više ne mogu razvijati, unapređivati onako kako želim i da je bolje da prestanem nego da postižem neke prosječne rezultate", izjavila je Mateja Svet za "Danas".

Na njenu odluku je uticalo i nerazumijevanje pojedinih ljudi iz rukovodstva.

"Nikad mi nije bilo žao što nisam nastupala za Sloveniju, iako su neki pokušali da me ubijede. Kada sam prestala da skijam počelo je razdoblje u mom životu koje je svakako bilo najteže, ostala su mi bila samo dva prijatelja, kao da su odjednom svi otišli od mene, moralno me diskreditovali i zbog toga mi nije žao".

Radila je kao promoter za francuski Rosignol u Japanu, gdje je privremeno boravila, a odluku o tome čime će da se bavi u životu donijela je u bolničkoj postelji, poslije operacije.

"Ležala sam u krevetu i osjećala se kao prazna vreća, nisam bila zadovoljna životom i rekla sam sebi da je vrijeme da promijenim način života i da se izborim i sa nekim trenucima koji možda neće biti lijepi", dodala je Mateja Svet, koja u bolnici radi kao psihoterapeut.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC