• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Nova pobjeda "delfina"

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabiležila je drugu pobjedu u Svjetskoj ligi.

 VATERPOLO: Nova pobjeda "delfina" Izvor: MONDO

Poslije ubedljivog trijumfa u prvom kolu protiv Turske (19:5) u Nišu, svjetski prvaci bili su uspješni i na gostovanju protiv Rumunije 7:5 (2:3, 2:0, 2:2, 1:0).

Meč je odigran u Oradei pred oko 800 gledalaca.

"Delfini" nisu dobro ušli u meč. Rumunija je zahvaljujući dobroj igri u odbrani uspjela da zaustavi srpske centre, a u napadu je briljirao Kosmin Radu, koji je sa dva gola obezbijedio domaćinu prednost- 2:0.

Ubrzo su se probudili i prvaci svijeta. Prvo je Srbija realizovala igrača više. Milan Aleksić je na dodavanje Filipa Filipovića smanjio na 2:1, da bi nešto kasnije isti igrač "parabolom" izjednačio rezultat.

Ipak, poslije prve četrvtine prednost je bila na strani Rumuna. Još jedan gol, osam sekundi prije kraja, postigao je odlični Radu.

Za razliku od prve dionice, Srbija je u drugoj znatno popravila igru u odbrni. Rezultat toga je da je Slobodan Soro ostao nesavladan. Pred kraj prvog poluvremena izabranici Dejana Udovičića uspjeli su da izjednače, a nedugo zatim i da prvi put povedu na meču.

Andrija Prlainović bio je strijelac trećeg gola za Srbiju, a svoj prvijenac za reprezentaciju, sa igračem više, postiže i kapiten Vojvodine Uroš Kalinić.

Izjednačena borba vodila se i u nastavku duela. Prlainović je sjajnim golom iz daljine donio 5:3, ali su Rumuni brzo smanjili, iskoristivši brojčanu prednost u bazenu, strijelac je Đorđesku.

Uslijedio je period u kojem su i jedni i drugi propustili nekoliko prilika. Vanja Udovičić nekoristi šansu da Srbija ponovo povede sa dva gola razlike, dok je na drugoj strani neprecizan Matei.

U posljednjem minutu treće četvrtine postignuta su još dva gola. Đorđesku vara Sora 43 sekunde prije kraja čevrtine, ali mu se veoma brzo revanširao Vanja Udovičić, zahvaljujući kome Srbija na posljednji odmor odlazi sa golom prednosti.

U posljednjem dijelu igre, koji je obilježio veliki broj grešaka na obe strane, postignut je samo jedan gol. Živko Gocić je minut prije kraja obezbedio drugu pobjedu Srbiji u Svjetskoj ligi.

Naredni meč Srbija igra protiv vicešampiona svijeta Španije 26. januara u Nišu.

RUMUNIJA: Stoenesku, Radu 3, Negrean, Đakonu, Josep, Busila, Kjovjanu, Matei, Gvanta, Đorđesku 2, Giban, Kadar, Kalman. Selektor: Kovač.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Gak, Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Filipović, Kalinić 1, F.Filipović, Prlainović 2, Mitrović. Selektor:Udovičić.



Udovičić: Zadovoljan sam

Selektor "delfina" Dejan Udovičić rekao je poslije teškog i neizvjesnog meča da može da bude zadovoljan.

"Bez treninga igramo Svjetsku ligu, a i put je ostavio trag, tako da mogu da budem zadovoljan. Ono što je pozitivano bilo u igri naše reprezentacije su pristup i želja za pobjedom", rekao je Udovičić.

Ipak, trener svjetskih šampiona skrenuo je pažnju i na greške.

"Pravili smo greške, bili smo dekoncentrisani u pojedinim momentima, ima dosta stvari za analizu, ali u ovoj divnoj atmosferi gubili su i Španci i Mađari".

Živko Gocić, strijelac jednog gola protiv Rumuna smatra da je pobjeda mogla da bude i ubjedljivija.

"U prvoj četvrtini primili smo lako tri gola. Bila je ovo zanimljiva, ne mnogo kvalitetna utakmica. Ipak, najvažnije je da smo pobijedili", zaključio je Gocić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC