• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Stefan GP + Tojota = prvi srpski tim?

"Ekipa bi bila dijelom smještena u Kelnu, gdje se nalazila bivša Tojota, a dijelom u Beogradu, u Srbiji", rekao je Zoran Stefanović.

 F1: Stefan GP + Tojota = prvi srpski tim?  Izvor: MONDO

Beogradski biznismen Zoran Stefanović, koji dugo već pokušava da uđe u Formulu 1, nije odustao nakon što je FIA u posljednji čas izabrala da kao posljednji, 13. tim uvrsti Zauber, umjesto njegov Stefan GP.

Stefanović se u ponedeljak u Beogradu sastao sa jednim od čelnika Tojotinog sportskog tima, Džonom Houvetom, a predmet razgovora bilo je zapošljavanje najboljih radnika iz ugašenog tima Tojote, od njih 500 koji su zbog toga ostali bez posla.

Na taj način, Stefanović se nada da bi Stefan GP dobio na "težini" u pregovorima sa čelnicima FIA i vlasnikom komercijalnih prava nad Formulom 1, Bernijem Eklstonom, koji je uvijek bio sumnjičav da bi Srbija mogla da ima konkurentskog takmaca u "najbržem cirkusu".


Uvrštavanjem Zaubera, ekipe koju je Peter Zauber otkupio od BMW-a nedavno, popunjeno je planiranih 13 mjesta za 2010. godinu, ali se Stefanović nada da bi sa iskustvom Tojotinih mehaničara i korišćenjem prostorija tima u Njemačkoj, dokazao Eklstonu da je ozbiljan u namjeri da ima dobar F1 tim.

Ukoliko bi posljednji u nizu aplikacija sa adrese Stefan GP bila prihvaćena, tada bi i svi ostali timovi morali da pristanu da Stefanovićeva ekipa bude uvrštena kao 14. u šampionatu.

"Ekipa bi bila delom smještena u Kelnu, gdje se nalazila bivša Tojota, a dijelom u Beogradu, u Srbiji", rekao je Stefanović.

On je dodao da bi zapošljavanjem nekolicine uglednih mehaničara iz ugašene Tojote, njegov SGP imao "nešto veće šanse da dobije licencu za debi u Formuli 1".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC