• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor izgubio i "maraton" i živce

Autor mondo.rs

Srpski teniser eliminisan u drugom kolu Vimbldona. Posle poraza u pet setova od Španca Ramos Vanoljasa vikao je na arbitra, veoma nezadovoljan suđenjem

Viktor Troicki ipak se nije pridružio Novaku Đokoviću u trećem kolu Vimbldona.

Drugi reket Srbije izgubio je od Španca Alberta Ramos Vinoljasa, u meču koji je trajao malo manje od tri sata.

TROICKI - VINOLJAS 6:3, 3:6, 3:6, 6:2, 3:6

I jedan i drugi imali su periode veoma dobre igre, ali i periode obostranih oscilacija. Nažalost, kada se odlučivalo, Španac je bio pribraniji i prošao je u narednu rundu, gde ga čeka pobednik duela Rišar Gaske (Francuska) - Marsel Granoljers (Španija).

Na kraju današnjeg duela na terenu broj 17, gde nema "sokolovog oka", publika je čula i viku srpskog tenisera, jer je u poslednjem gemu oštećen za poen.

Sa lopticom u ruci, Troicki je prišao glavnom arbitru i vikom na njega podigao tenziju. Potom se vratio na poziciju, izgubio poslednji poen i nakon sportskog pozdrava sa rivalom nastavio da bučno objašnjava sudiji i da traži odgovore i objašnjenja.

Za njim je ostao meč u kojem nije odigrao na svom nivou i u kojem je u tri od pet setova po jedan brejk bio dovoljan za osvajanje tog seta. Viktor je bolje počeo meč i kada se činilo da će posle vođstva 1:0 nastaviti rasterećenije, Španac je počeo da čvršće servira i da primorava našeg tenisera na igru koja mu ne odgovara.

Posledično, Vinoljas je okrenuo rezultat, poveo 2:1, ali je Troicki našao način da uzvrati i da uvede meč u odlučujući, peti set. Međutim, nakon odlučujućeg momenta u osmom gemu, Viktor je izgubio fokus i svađom sa arbitrom stavio tačku svoje ovogodišnje učešće na Vimbldonu.

Plasman u četvrtu rundu londonskog grend slema ostaće do daljeg najbolji rezultat Troickog na ovom turniru. Na četvrtoj prepreci padao je 2012 (Novak Đoković) i prošle godine, kada ga je izbacio Kanađanin Vasek Pospišil.

PETI SET

Ipak - poraz.

Viktor je ispustio servis u osmom gemu odlučujućeg seta, dopustivši protivniku da iskoristi drugu "brejk" loptu.

Španac je nastavio u istom ritmu i potvrdom "brejka" trijumfovao, u finišu koji je obeležila i velika tenzija.

Dok se Vinoljas pakovao da napusti teren broj 17, Viktor je stajao kraj glavnog arbitra i glasno vikao na njega, nezadovoljan sudijskom korekcijom na njegovu štetu u poslednjem gemu.

Troicki je najpre dotrčao do sudijske stolice, pa posle kraće rasprave snažno udario lopticu, prebacivši je na drugi teren. Potom se vratio na crtu, izgubio poen i meč, a zatim ponovo prišao sudiji i vikao...

Nervozan kraj srpskog igrača, koji danas ipak nije odigrao na svom nivou.

ČETVRTI SET

Viktor uzvraća! Sada je on bio taj koji je uzeo protivniku dva puta servis i osvojio set.

Iskoristivši dva "brejka", Troicki je izborio peti set, u kojem će imati veliku priliku da izbori verovatni duel protiv Francuza Rišara Gaskea u trećoj rundi.

Borba traje...

TREĆI SET

Viktor postaje pribijen uz zid. Vinoljas je našao svoju igru i oduzevši dva servisa našem igraču stigao do prve set lopte, koju je i iskoristio.

Za 40 minuta igre u trećem setu postalo je primetno da se Španac sve bolje snalazi, da se bolje oseća i da Viktorova taktika skraćivanja poena ne donosi rezultat. U nastavku meča, Srbin će biti primoran da se trgne i da brzo reaguje.

Ramos Vinoljas pogađa u ritmu i preuzima kontrolu, primoravši našeg igrača da se povlači. Takođe, Viktorov servis slabi i kroz treći set.

DRUGI SET


Ovaj deo meča završen je istim rezultatom kao i uvodni set, ali u korist drugog igrača.

Vinoljas je "brejknuo" Troickog u 15. minutu, u četvrtom gemu. Bio je to prvi Špančev brejk u duelu i na krilima tog momenta odigrao je set sve do kraja.

Viktor je pokušao da snažnim udarcima vrati inicijativu, ali nije uspeo. Ponovo se kreće "od nule".

PRVI SET


Posle 39 minuta borbe,  naš teniser poveo je u setovima. Izborio je odlučujuću prednost u 29. minutu, "brejknuvši" rivala u šestom gemu, za vođstvo 4:2. U istom ritmu odigrao je i svoj sledeći servis gem, potvrdivši brejk.

Ubrzo potom, sigurnim servisima Troicki je za manje od 40 minuta dominantno završio prvi set. Nadamo se da će u istom ritmu i nastaviti.

Meč se igra na terenu broj 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC