• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Sjajni Silađi uzeo bronzu!

Čaba Silađi u subotu se upisao na listu srpskih reprezentativaca koji su osvajali medalje na prvenstvima Evrope u malim bazenima.

 PLIVANJE: Sjajni Silađi uzeo bronzu! Izvor: MONDO

Devetnaestogodišnjak iz Bečeja plasirao se na treće mjesto u finalu trke na 50 metara prsno i tako uzeo treću medalju za Srbiju na takmičenju u Istanbulu.

Trijumfovao je Norvežanin Aleksander Hetland u vremenu 26,19 sekundi, dok je novi evropski rekorder, Italijan Alesandro Terin, plivao deset stotinki sporije nego u polufinalu i to mu je bilo dovoljno da izgubi zlato - 26,24.

Silađi je stigao na cilj poslije 26,31 sekundi, nadmašivši za jednu desetinku četvrtoplasiranog Italijana Fabija Skocolija. Plivač Srbije za šest stotinki je popravio lični rekord, postavljen u polufinalnoj trci.

Čaba Silađi u petak je na 100 metara prsno bio osmi, ali se dan kasnije pridružio Nađi Higl (srebro na 200 prsno) i Ivanu Lenđeru (bronza na 100 delfin).

"Bum" srpskog plivanja u 2009. godini najbolje ilustruje podatak da smo do Istanbula imali ukupno osam medalja na EP u malim bazenima i da ih je sve osvojio Milorad Čavić! Sada se na tom spisku nalaze četiri imena...

Nađa Higl, inače, nije u subotu uspjela da se plasira u finale na 100 metara prsno, kao ni Marica Stražmešter na 50 metara leđno.

Higl je zauzela šesto mjesto u svojoj grupi, a ukupno ostvarila 11. vrijeme - 1:06,41 minut. Za desetu poziciju, koja je vodila u finale, trebalo je plivati čak 33 stotinke brže.

Nađa je i prije takmičenja na 100 metara znala da nema velike šanse za visok plasman - stigla je na EP sa 13. vremenom - pa će se svakako zadovoljiti ličnim rekordom i medaljom u "svojoj" disciplini.

Najbolje vrijeme karijere isplivala je i Stražmešter (27,65 sekundi), čime je u polufinalu zauzela ukupno 14. mjesto.

(MONDO, arhivska fotografija: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC