• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silađi: Kad Lenđer osvoji medalju, moram i ja!

"Prije tri nedelje sam psihički pao i nekako sam se izvukao", priznao je Silađi i dodao: "Ponovilo se da osvajam medalju poslije Lenđera".

 Silađi: Kad Lenđer osvoji medalju, moram i ja! Izvor: MONDO



U nedelju završeno Evropsko prvenstvo u malim bazenima moglo bi da bude prekretnica za talentovanog plivača Čabu Silađija.

U pozitivnom smjeru!

Mladi plivač priznao je poslije osvajanja prve medalje u seniorskoj konkurenciji da je samo tri nedelje prije toga bio na ivici da "pukne".

"Nisam bio optimista na ovom šampionatu, jer sam prije tri nedelje potpuno psihički pao. Na to su uticali loši rezultati, obaveze na fakultetu i naporna sezona. Ipak, nekako sam se izvukao uz pomoć roditelja i trenera, a ova medalja zaliječila je sve rane", rekao je Silađi, koji je rođen 23. avgusta 1990. godine u Senti.

On je u trci na 50 metara prsno, uz novi državni rekord Srbije (26,31), osvojio bronzanu medalju. Jednu od tri za Srbiju, poslije srebra Nađe Higl na 200 metara prsno i bronze Ivana Lenđera na 100 metara delfin.

"Poslije (Milorada) Čavića i Nađe (Higl), medalje smo počeli da osvajamo (Ivan) Lenđer i ja. Ovaj naš uspjeh je potvrda da u ovaj sport treba ulagati. I ne samo to, potrebno nam je više pažnje države i medija jer smo to zaslužili", dodao je Silađi za "Sportski žurnal".

Silađi i Lenđer su vršnjaci, rođeni 1990. godine i zajedno su kročili put ka uspjehu, preko takmičenja u mlađim kategorijama, pa do EP u Istanbulu, gdje su obojica osvojila prve seniorske medalje.

I u bazenu Abdi Ipekči Arene ponovilo se staro, "nepisano" pravilo da bi Silađi uvijek osvajao medalje, kada bi prije njega to učinio Lenđer...

"Ponovo se dogodilo to nepisano pravilo. On i ja smo zajedno prošli mnogo toga do sada, sazrijevali kao plivači i zato ga poštujem kao takmičara i kao druga. Kao junior uvek sam uzimao medalju dan pošto je on osvoji. Mislim da jedan drugog motivišemo da budemo još bolji. Upravo zbog te naše tradicije potajno sam se nadao da će tako biti i na ovom EP", opisao je Silađi.

"JEDVA ČEKAM BUDIMPEŠTU!"

On je zadovoljan i zbog činjenice da sve lakše podnosi napore takmičenja u dvije konkurencije paralelno - na 50 i 100 metara prsno.

"Osjećao sam se odlično u vodi, iako sam bio prilično iscrpljen poslije tri trke na 100 metara prsno. Pomalo me je deprimiralo to što sam na stotki bio najbolji u kvalifikacijama, a poslije sam padao sve više. Međutim, na 50 metara je bila suprotna situacija i sve se odlično završilo".

Koliko je za sportistu, poslije "miliona" preplivanih kilometara na suvoparnim treninzima, bitan uspjeh na velikom takmičenju govori i Silađijev primjer. Prije tri nedelje bilo mu je svega preko glave, a sada:

"Nisam očekivao da će ova godina ovako da se završi. Sada sam pun samopouzdanja i, vjerujte mi, jedva čekam Evropsko prvenstvo u velikim bazenima, koje će biti održano u julu u Budimpešti. Imam još veći motiv da se tamo pojavim", poručio je za kraj Silađi, koji je sa Nađom Higl i Ivanom Lenđerom donio Srbiji najbolji učinak na jednom EP sa tri medalje.

Kada im se u 50-metarskim bazenima za pola godine pridruži i Milorad Čavić, zbirka medalja mogla bi da bude još impresivnija, dok se s pravom očekuje da u bliskoj budućnosti i neko "peti" počne da pliva finala, a potom i osvaja odličja.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC