• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Samopouzdanje je čudo

Srpska teniserka se u intervju za magazin "Ejs" osvrnula na razloge zbog kojih je upala u krizu igre i doživjela veliki pad na WTA listi.

 Ana: Samopouzdanje je čudo Izvor: MONDO

Malo toga se u posljednje vrijjeme, čak i u svetskim medijima, može pročitati o Ani Ivanović i njenim pripremama za novu sezonu.

Nekada prva teniserka svijeta već nedeljama se nalazi u Australiji.

Prije nekoliko dana je viđena na državnom prvenstvu u golfu, u Sanšajn Koustu, gdje je bodrila svog dečka Adama Skota. Tom prilikom je odbila da razgovara sa okupljenim novinarima, ljubazno im odgovorivši da ima "slobodan dan".

Ipak, nedavno je dala intervju teniskom magazinu "Ejs", u kojem se osvrnula na razloge zbog kojih je upala u krizu igre i doživjela veliki pad na WTA listi.

"Mislim da sada imam plan i da dobro znam šta treba da radim u svakom segmentu svoje igre. Tokom prošle sezone sam razmišljala o previše stvari i pokušavala da odjednom riješim brojne probleme", rekla je Ana.

"Moj tenis nije dobro izbalansiran. Fizička sprema mi je na jednom nivou, mentalna na drugom, a sama igra je na trećem. Mislim da sve te stvari moraju da se uklope da bih krenula u pozitivnom pravcu".

Pored povreda, od kojih ju je iz kolosjeka najviše izbacila povreda palca (uoči Olimpijade u Pekingu), Ivanovićeva je priznala da je najveći problem imala sa samopouzdanjem.

"Samopouzdanje je čudna stvar. Kada ga imaš, misliš da nikada ne možeš da ga izgubiš, ali kada ga izgubiš počneš da misliš da ga nikada nećeš vratiti".

"Sve je bilo u redu na treninzima, ali kada bih izašla na teren da igram zvanične mečeve, postajalo je drugačije. Mnogo puta, čak i kada sam bila u dobroj poziciji, shvatila sam da ne vjerujem sebi kao ranije", objasnila je Ana.

Da li u njenoj igri ima pomaka na bolje, trebalo bi da bude jasnije posle Australijan opena, koji počinje 18. januara.

"Srećna sam što sam mogla kvalitetno da provedem vrijeme između dvije sezone i da se totalno isključim. Godinama se nisam ljudski odmorila". (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC