• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Partizan po planu, Voša učila

Partizan ostvario i drugi trijumf u Evroligi. Na Banjici "pao" i Honved. Vojvodina deklasirana u Herceg Novom.

 VATERPOLO (EL): Partizan po planu, Voša učila  Izvor: MONDO


Banjica ostaje neosvojiva tvrđava za ostale ekipe. Vaterpolisti Partizana ostvarili su drugu pobjedu u Evroligi i čvrsto drže prvo mjesto u Grupi C.

Partizan je savladao Honved 12:7 (1:0, 5:3, 2:2, 4:2) i ostvario zacrtani plan - drugi trijumf u Evroligi, koji vrijedi dvostruko jer se računa i u regionalnoj Evrointer ligi, pa sada crno-bijeli u tom takmičenju imaju svih pet trijumfa!

Za razliku od utakmice protiv Vojvodine u Evrointer ligi, kada je igrao sa nekim rezervama, Honved je na Banjicu došao da ostvari povoljan rezultat.

Prva četvrtina protekla je u vrlo tvrdoj borbi i sa samo jednim golom. U drugoj četvrtini prava goleada. Partizan je došao do prednosti od dva, tri gola, koju je održavao do kraja meča.

Propustili su crno-bijeli mnogo prilika za gol, ponekad ih nije služila ni sreća, a Honved je davao neke efektne (Marton Sivoš sa devet metara) i neke vrlo čudne golove. Ipak, kvalitet je potpuno bio na strani crno-bijelih.

Golove za Partizan postigli su: Stefan Mitrović tri, Milan Aleksić, Andrija Prlainović i Nikola Rađen po dva, Živko Gocić, Duško Pijetlović i Vladimir Vujasinović po jedan.

Strijelce je u Honvedu predvodio Marton Sivoš sa tri gola, dva je dao Đerđ Marinc, a po jedan Viktor Pajan i Bulču Sekelj.

IGRAČ VIŠE: Partizan 6/10, Honved: 4/7.

Drugi srpski predstavnik u Evroligi, novosadska Vojvodina očekivano je izgubila od moćnog Jadrana u Herceg Novom. Rezultat od 13:6 (4:1, 3:3, 1:2, 5:0) dovoljno govori o razlici u kvalitetu.

Ipak, mlada novosadska ekipa dobro se držala do posljednje četvrtine, kada su Novljani, koji su prije par dana ostali bez trenera (smijenjen je Zoran Mustur), demonstrirali silu.

Nikola Janović je predvodio strijelce u ekipi Jadrana sa tri gola, a isto toliko dao je odlični centar Vojvodine i srpski reprezentativac Petar Filipović. Po jedan gol za Vojvodinu dali su Boris Vapenski, Igor Kovačević i Miloš Vukičević.

U Grupi C ranije popodne je odigran meč između Olimpijakosa i Budve. Budva je pretrpjela još jedan ubjedljiv poraz.

Poslije debakla od Partizana u svom bazenu (3:9), Budvani su ubjedljivo poraženi i u Pireju od Olimpijakosa 10:4 (2:1, 4:1, 2:1, 2.1).

Ponovo ništa nije funkcionisalo u timu za koji igraju Denis Šefik, Aleksandar Ćirić, Boris Peković, Petar Trbojević (bivši igrač Olimpijakosa), kapiten crnogorske reprezentacije Milan Tičić, Damjan Danilović...

Bezvoljno i anemično su igrali Budvani da bi mogli iole da pariraju raspoloženom Olimpijakosu. O igri Budve najbolje govori podatak da je iz 11 akcija sa igračem više postigla samo dva gola.

Olimpijakos je poslije poraza u Mađarskoj od Honveda (10:12), zabilježio prvi trijumf, a 17. januara dolazi u goste Partizanu.

Po dva gola za Olimpijakos postigli su Delakas, Hačiteodoru, Doskas i Jorgos Afrudakis. Polovinu golova Budve dao je Damjan Danilović.

PORAZ VAŠAŠA, REMI U DUBROVNIKU




U derbiju Grupe B između Juga i evropskog prvaka Primorca podjela plijena.

Meč je odigran pod neobičnim okolnostima, jer je cio Dubrovnik ostao bez struje, pa su domaćini morali da se pomognu agregatima.

Poznanici iz regionalne Jadranske lige su odigrali neriješeno 9:9. Zanimljivo je da je prije samo nedelju dana, Jug u regionalnoj ligi ubjedljivo dobio Primorac 14:7.

Jug sada ima remi i poraz (od Vašaša u 1. kolu 11:8), dok Primorac ima pobjedu protiv Panionisa 10:6 i sada remi.

Iznenađenje je poraz mađarskog prvaka Vašaša u Grčkoj od Panioniosa.

REZULTATI 2. KOLA:

GRUPA A

Jadran Herceg Novi - Vojvodina 13:6
Mladost - Barseloneta 9:9

TABELA: Barseloneta 4, Mladost 4, Jadran 3, Vojvodina 0.

GRUPA B

Jug - Primorac 9:9
Panionios - Vašaš 11:10

TABELA: Primorac 4, Vašaš 3, Panionios 3, Jug 1.

GRUPA C

Olimpijakos - Budva 10:4
Partizan - Honved 12:7

TABELA: Partizan 6, Olimpijakos 3, Honved 3, Budva 0.

GRUPA D

Pro Reko - Sintez 10:6
/Vanja Udovičić i Filip Filipović po dva gola/

Eger - Šturm Čehov 10:7

TABELA: Pro Reko 6, Sintez 3, Eger 3, Šturm 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC