• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AP: Tajger Vuds sportista decenije

U obrazloženju izbora navodi se da je "malo drugih sportista toliko promijenilo sport kojim se bave, kao što je to uradio Vuds".

 AP: Tajger Vuds sportista decenije  Izvor: MONDO

Američki sportski novinari izabrali su Tajgera Vudsa za sportistu decenije, čime su dali prednost njegovoj veličini na terenu za golf, u odnosu na tri nedelje pisanja o seksualnom skandalu.

Vuds je dobio 56 glasova od ukupno 142, koja su dali urednici medija članica Asošijeted presa.

Glasanje je pokrenuto prošlog mjeseca, a više od pola glasova stiglo je poslije 27. novembra, kada se ispred Vudsove kuće dogodila automobilska nezgoda, koja je pokrenula priče o njegovom bračnom nevjerstvu.

Drugi u izboru američkih novinara bio je još jedan njihov zemljak - biciklista Lens Armstrong, koji se uspješno izborio sa rakom i šest puta osvojio Trku kroz Francusku. On je dobio 33 glasa.

Na trećem mjestu, sa 25 glasova, našao se švajcarski teniser Rodžer Federer, osvajač najviše grend slem turnira u istoriji.

Najuspješniji olimpijac, plivač Majkl Felps, dobio je 13 glasova i plasirao se na četvrto mjesto, dok je kvoterbek Nju Inglanda (američki fudbal) Tom Brejdi dobio šest.

Jamajčanski atletičar Jusein Bolt sa četiri glasa je zauzeo šesto mjesto. Po jedan glas dobilo je pet sportista.

Vuds je tokom prošle decenije pobijedio na 64 takmičenja, uključujući 12 velikih turnira.

U obrazloženju izbora navodi se da je "malo drugih sportista toliko promijenilo sport kojim se bave, kao što je to uradio Vuds".

"Njegov uticaj je toliko veliki da se televizijska gledanost osjetno povećavala svaki put kada bi se prenosile njegove igre. Nagradni fond je učetvorostručen otkako je Vuds počeo da se takmiči", navodi se u obrazloženju agencije AP.

Vuds je ogroman negativni publicitet dobio poslije saobraćajne nezgode usred noći, kada je u svom sportskom vozilu prešao preko hidranta i udario u drvo u blizini kuće. Golfer je poslije pritiska medija priznao da je svojim grijesima "iznevjerio porodicu".

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC