• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkaška 2009: Mladi ukrasili godinu

Nacionalni timovi osvojili su 12 medalja na 20 zvaničnih takmičenja, a pojedinci čak 17 nagrada. Kadeti i kadetkinje za ponos.

 Odbojkaška 2009: Mladi ukrasili godinu Izvor: MONDO

Srpska odbojka u godini na izmaku je ostvarila vrhunske rezultate, kako na takmičarskom, tako i na organizacionom polju.

To je osnovni zaključak redovne sjednice Predsedništva Odbojkaškog saveza Srbije, koja je u četvrtak održana u beogradskom hotelu M.

Nacionalni timovi su od januara osvojile 12 medalja na 20 zvaničnih takmičenja - tri zlatne, osam srebrnih i jednu bronzanu.

Pored toga, reprezentativkama i reprezentativcima Srbije pripalo je čak 17 pojedinačnih nagrada, a medalje su osvajane i u odbojci na pijesku (po jedno zlato i srebro i dvije bronze).

Reprezentativne selekcije u svim starosnim kategorijama ostvarile su impresivnih 74,24 odsto pobjeda. Dakle, gubili su, u prosjeku, tek svaku četvrtu utakmicu!

"Bili smo domaćini završnice Svjetske lige i za to dobili najvišu ocjenu. Međunarodne aktivnosti smo organizovali u osam gradova, uključujući Evroligu, Univerzijadu i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Osvojili smo veliki broj medalja, a posebno nam je drago zbog kadeta, koji su postali prvaci svijeta i kadetkinja, vicešampionki svijeta", rekao je predsjednik OSS Aleksandar Boričić.

Što se tiče seniorskih selekcija, odbojkašice su osvojile prvo mjesto u premijernom izdanju Evropske lige, drugo mjesto na Univerzijadi i prvo mjesto u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Odbojkašima je pripalo srebro u Svjetskoj ligi i takođe prvo mjesto u kvalfikacijama za SP 2010.

"Za nama je godina puna uspjeha, koja predstavlja možda i vrhunac rada ulaganog u posljednjih 20 godina. Eskaliralo je ne samo u rezultatima seniora, nego i kadeta i juniora, a to je potvrda da se radi dobro", istakao je potpredsjednik OSS Nenad Golijanin.

On je ukazao na "splet pozitivnih okolnosti" u domaćoj odbojci.

"Dobri rezultati jačali su Savez, a dobar Savez jačao je organizaciju nacionalnih selekcija, tako da sada imamo vrhunske uslove za pripreme svih kategorija. Ekipe to vraćaju kroz rad i rezultate, čime dodatno podižu ugled Saveza. Na obe strane našli su se pravi ljudi, a plod su uspjesi koje odbojkaški sport postiže".
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC