• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađa i Milorad sportisti godine u Srbiji!

Najbolji sportisti Srbije u 2009. godini: Nađa Higl, Milorad Čavić, vaterpolisti i odbojkašice, kao i Dejan Udovičić.

 Nađa i Milorad sportisti godine u Srbiji! Izvor: MONDO

Plivači su definitivno obilježili sportsku 2009. godinu u Srbiji! Olimpijski komitet je to prepoznao i za vanserijske domete u svijetu plivanja nagradio Nađu Higl i Milorada Čavića nagradom za sportistu godine u Srbiji.

Čavić je "odbranio" titulu osvojenu 2008. godine poslije srebra na Olimpijskim igrama u Pekingu, dok je Higl naslijedila Jelenu Janković.

Kao i 2008. godine, za najbolje reprezentacije proglašena je muška vaterpolo i ženska odbojkaška.

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić proglašen je za selektora godine...

Titule svjetskih šampiona bile su presudne da Nađa, Milorad, "delfini" i Udovičić dobiju laskavo priznanje na izmaku godine.

Higl je na Svjetskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 200 metara prsno, Čavić je šampionsku titulu osvojio u trci na 50 metara delfin, a kasnije uzeo i srebro na duplo dužoj dionici istim stilom, dok su vaterpolisti Srbije postali planetarni prvaci i to u prvom nastupu na SP pod tim imenom!

Odbojkašice su osvojile prvo izdanje Evropske lige i dominirale u kvalifikacijama za SP 2010. godine, gdje su se plasirale kao prvoplasirana ekipa.



Plivač Milorad Čavić zahvalio je Olimpijskom komitetu Srbije na priznanju.

"Za mene je velika čast što ponovo primam ovo priznanje. Za 2010. ne znam šta da obećam, jer ima samo Evropsko prvenstvo. Kada kažem 'samo', to je zato što neće biti Majkla Felpsa", rekao je Milorad Čavić koji je drugi put za redom proglašen za najboljeg sportistu.

On je dodao da je poslije dugog odmora spreman da ponovo trenira i da se dobro osjeća.

"Veoma sam optimističan i očekujem dve zlatne medalje na narednom Evropskom prvenstvu", rekao je Čavić.

Plivačica Nađa Higla je trenutno na takmičenju u Sankt Peterburgu, ali se snimljenom porukom zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije.

"Hvala na ovakvom priznanju. Ovo je velika čast za mene. Naravno, nastaviću da branim boje svoje zemlje kao što sam i do sada branila. Daću svoj maksimum u svakoj trci i nadam se da će to i neke naredne godine biti dovoljno da budem proglašena za najbolju sportistkinju", rekla je Higl.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je na SP u Rimu osvojila zlatnu medalju, dok su odbojkašice osvojile Evropsku ligu i prvo mesto na kvalifikacionom turniru za SP 2010. godine.

"Izuzetno mu je zadovoljstvo što smo uspeli na početku ciklusa da dođemo do zlatne medelje. Mi smo rekli da nam je glavni cilj Olimpijada 2012. i sada je naše da to što smo zacrtali i ostvarimo", rekao je selektor vaterpolo reprezentacije i najbolji trener za 2009. Dejan Udovičić.



Trofej MOK-a za Sport i borbu protiv dopinga dobio je ljekar Nenad Dikić, jedan od osnivača i direktor Antidoping agencije Srbije.

Posebno priznanje pripalo je Borislavi Perić-Ranković, koja je u samom svjetskom vrhu stonoteniserki u kolicima. Ona je ove godine odbranila titulu evropske prvakinje i osvojila dve bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji.

Priznanje je pripalo i Draženku Mitroviću koji je poslije proslogodišnje titule u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Pekingu ove godine postao svjetski prvak na takmičenju u Bengaloru.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac čestitao je svima, posebno najuspješnijim sportistima, treneru i ekipama na izboru i poželio im da se iduće godine u još jačoj konkurenciji nađu u izboru na to mjesto.

"Vjerujem da svi možemo da budemo više nego zadovoljni onim što je postignuto u prvoj godini na putu ka Londonu 2012. U preostale tri godine treba uraditi još mnogo toga da bi sportistima omogućili najbolje uslove za pripreme i nastup na OI", rekao je Divac.

On je podsjetio da je Srbija u 2009. osvojila 35 medalja na Mediteranskim igrama u Peskari i 10 medalja na Letnjem olimpijskom festivalu mladih (EYOF) i ocijenio da je to najava dobrih rezultata u kvalifikacijama i na samim Igrama.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC