• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Di Montecemolo: Ne poznajem ovog Šumahera!

"Rekao mi je da postoji veoma, veoma velika mogućnost da potpiše za Mercedes", rekao je predsjednik Ferarija i dodao da je razočaran.

 Di Montecemolo: Ne poznajem ovog Šumahera! Izvor: MONDO

"Pričali smo telefonom i rekao mi je da postoji veoma, veoma, veoma velika mogućnost da potpiše za Mercedes", izjavio je predsednik Ferarija Luka di Montecemolo, a onda priznao da ga ta odluka mnogo boli.

Povratak zaboravljenog šampiona Mihaela Šumahera još nije ozvaničen. Novi Mercedes GP tim ćuti. Ćuti i najtrofejniji vozač svih vremena, koji se povukao 2006. godine.

Ali, svi ostali pričaju i sudeći prema izjavama najuticajnijih ljudi u svijetu moto-sporta, svi su izgledi da će Nijemac napustiti mjesto savjetnika u ekipi Ferarija, sa kojom je osvojio pet titula i zabilježio 70 pobjeda, zbog ponude Mercedesa. Kraće - da će Šumi 2010. godine ponovo biti vozač, kandidat za titulu, kakvih ima sedam u vitrini (dvije sa Benetonom).

"Nisam se vidio sa njim (Šumaherom) od posljednje trke u Abu Dabiju, ali zvao me je u srijedu. Pričali smo telefonom i rekao mi je da postoji veoma, veoma, veoma velika mogućnost da potpiše za Mercedes", izjavio je predsjednik Ferarijevog sportskog tima Luka di Montecemolo.

"Nije još 100 odsto odlučeno, ali tako mi je rekao", dodao je prvi čovjek tima, koji je dugo čekao na šampionsku titulu dok nije angažovao Mihaela.

A, onda ih je osvojio pet uzastopnih!

Di Montecemolo potom nije želio da sakrije gorčinu zbog mogućnosti da Šumaher napusti "svoj" Ferari i pređe u, vjerovatno, novog, velikog, dugoročnog rivala. Mercedes je od 1995. godine, kada je postao suvlasnik Meklarena, bio najveći rival Ferariju, a ove godine njemački gigant odlučio je da se osamostali, ponudi Meklarenu nazad svoj udio u britanskoj ekipi i osnuje svoju, čisto njemačku.

Tako je Mercedes kupio ekipu aktuelnog šampiona Bron GP-a, odrekao se čak usluga svjetskog prvaka Džensona Batona, ali zadržao velikog maga Rosa Brona na čelu ekipe. Bron i Montecemolo veliki su rivali i ne vole se baš od kada je Bron napustio Ferari.

Sve to boli Di Montecemola...

"Mora da postoji još neki Mihael Šumaher koji liči na onog kojeg ja poznajem. On je Nijemac, ima isto ime, isto godina, mislim da ima 40 ili 41 i taj Šumaher je odlučio da proba još jednom... Sviđa mi se ta osoba, ali ja volim drugog Mihaela. Onaj kojeg ja poznajem jednom mi je obećao da će završiti karijeru u Ferariju", podsjetio je Di Montecemolo.

"Pravi Šumaher, onaj kojeg ja poznajem, ostao bi zauvijek u Ferarijevoj familiji. Rekao sam to u Monci i ponovio u Abu Dabiju, ali izgleda da taj Mihael Šumaher ima brata blizanca, identičnog u svakom smislu, a jedina razlika je što taj drugi želi da ode od nas i takmiči se za Mercedes", završio je razočarani Di Montecemolo.

Italijan je potom objasnio da ne želi da bude prepreka Šumaherovoj želji da se vrati takmičenju, ali...

"Ne znam kakva je budućnost u Mercedesu za tog drugog momka, kojeg zovu Šumhaer. Za mene će to biti teško... Ako bih pričao sa njim kao sa prijateljem i vidio njegovu odlučnost, bilo bi mi drago... Ali, kao predsjedniku Ferarija, nije mi svejedno, tužan sam. Dao je mnogo Ferariju i dobio mnogo od nas. Zbog toga moramo svi da prihvatimo da postoji taj drugi Šumaher, koji nije pravi. Izgleda da mi tom drugom nemamo šta da ponudimo".
O Šumaherovom povratku, bez trunke gordosti, već dozom sreće, pričao je i prvi čovjek Formule 1, Berni Eklston. On je kao najbogatiji Britanac, naravno svjestan da će samo još više zaraditi kada najuspješniji vozač svih vremena bude ponovo sjeo u bolid, ma kako se zvala ekipa...

"U ovom trenutku, koliko znam, pregovori su otišli toliko daleko, da bih bio iznenađen da Mihael (Šumaher) naredne godine ne bude vozač Mercedesa. Ali, nisam još upoznat da je to fakat. Za sada mi samo djeluje kao velika vjerovatnoća", ocijenio je uvijek dobro upućeni gazda Eklston.

Šumaher je trebalo da se vrati još tokom 2009. godine, kada se teško povredio jedan od dvojice vozača Ferarija, Felipe Masa. Šumi je pristao, otišao da obavi medicinske testove, ali su oni pokazali da su posljedice njegovog pada sa motora i dalje evidentne i da mu vrat i leđa ne bi izdržali napore, tako da je Ferari pozvao Đankarla Fisikelu kao zamjenu.

U međuvremenu, Masa je ostao za volanom, a angažovan je bivši dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso.

Njemački "Bild" objavio je da samo izvještaj ljekara dijeli Šumahera od potpisa za Mercedes GP, tačnije da je ugovor već potpisan i da može da bude raskinut samo ukoliko ljekari kažu - ne! Isti list dodao je i da će Šumaher prije Nove godine testirati Mercedesov automobil za trke u šampionatu GP2 u Abu Dabiju i da bi tada njegova fizička sprema bila na testu.

Šef Dajmler Mercedes tima, Ditger Zeče, izjavio je za "Bild" da "dil" sa Šumaherom neće biti potpisan (čitaj: objavljen) prije prvih dana 2010. godine.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC