• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbila doping test, pa uzela zlato za tzv. Kosovo

Autor mondo.rs

Nadležni u njenoj reprezentaciji tvrde da je "čista", iako nije htela na jednu kontrolu pre Olimpijskih igara.

Džudistkinja iz Peći Majlinda Kelmendi osvojila je zlatnu medalju u Rio de Žaneiru, ali je dan nakon njenog uspeha u javnost isplivao i jedan kontroverzan detalj.

Engleski "Gardijan" otkrio je da je nova olimpijska šampionka ovog juna, uoči puta u Brazil, odbila da se podvrgne doping testu u Francuskoj.

Međunarodna džudo federacija saopštila je da je sportistkinja sa svojim trenerom zaista osporila postupak te kontrole, ali i precizirala da se kompletan slučaj "odnosi samo na Francusku".

Prema pisanju britanskih novinara, Kelmendi je odbila da učestvuje u neplaniranom testu, sprovedenom van takmičenja, u organizaciji Anti-doping agencije Francuske.

Agron Kuka, predvodnik olimpijskog džudo tima samoproglašene republike Kosovo, potvrdio je da Kelmendi nije htela na test.

"Tim se pripremao u francuskom trening kampu i neka osoba je došla i zatražila doping kontrolu. Osoba o kojoj govorim nije imala nikakva ovlašćenja WADA-e (Svetske antidoping agencije) ili bilo koga sličnog. Tu je kraj priče"

"Posle toga, Francuska se žalila negde i pokušala da odvede ovaj slučaj pred sud... Kosovski tim diskutovao je sa Međunarodnom džudo federacijom, jer nije hteo da dostavi krv ili urin bilo kome ko nije zadužen za to. To je kraj priče i nema šta da se doda. Ne znam zašto prave veliku frku oko ovoga. To je glupost", dodao je on.

Dakle, olimpijsku šampionku možda očekuje kazna, ali bi ona bila primenjena samo na teritoriju Francuske. Zlato joj neće biti oduzeto, ali će taj trijumf u slučaju suspenzije sigurno pasti u senku skandala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC