• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Delfini" hvataju zalet za 2010.

Vaterpolisti Srbije još jednom će se okupiti na pripremama na Banjici pred Novu godinu.

 VATERPOLO: "Delfini" hvataju zalet za 2010. Izvor: MONDO

Sjajna godina za srpski vaterpolo je na izmaku, ali će se reprezentativci, aktuelni svjetski prvaci, još jednom okupiti na pripremama pred nove izazove u 2010. godini.

Od četvrtka, 24. do ponedeljka 28. decembra, selektor Dejan Udovičić sazvao je mini-pripreme najboljih srpskih vaterpolista, koje u narednoj godini očekuje nastavak Svjetske lige (do sada dvije pobjede - protiv Turske i Oradee), zatim Svjetski kup u Rumuniji i šlag na tortu biće Evropsko prvenstvo u Zagrebu, na kojem će "delfini" braniti srebro iz Malage.

Prvu utakmicu u 2010. srpski tim odigraće 26. januara protiv vicešampiona svijeta, ekipe Španije u Nišu u 3. kolu Svjetske lige.

Za prednovogodišnje pripreme Udovičić je pozvao sljedeće igrače:

golmani - Slobodan Soro i Branislav Mitrović (Patizan), Gojko Pijetlović (Kataro);
igrači - Marko Avramović, Živko Gocić, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović (svi iz Partizana), Vanja Udovičić, Slobodan Nikić, Filip Filipović (sva trojica iz Pro Reka), Srđan Vuksanović, Petar Filipović, Boris Vapenski i Uroš Kalinić (svi iz Vojvodine).

Vaterpolo reprezentacija Srbije i njen selektor za uspjeh u 2009. godini (svjetsko zlato iz Rima) dobili su i najviše sportske nagrade u Srbiji.

Na svečanosti u organizaciji Olimpijskog komiteta 18. decembra za najbolju mušku ekipu proglašena je vaterpolo reprezentacija osvajač, a Udovičić je dobio i novoustanovljeno priznanje za najboljeg stručnjaka u 2009. godini.

"Veliki broj stručnjaka iz Srbije je moglo da bude na mom mjestu. Srećan sam jer sam prvi koji sam dobio ovakvo priznanje, koje vidim kao podstrek da nastavimo u istom ritmu. Naše ambicije su uvijek pobjedničke u to nema razloga da bilo ko sumnja", izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović ima puno razloga za zadovoljstvo.

"Mnogi su nas prežalili kad eto zlato. Imamo plan rada ne samo do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Zahvalni smo svima koji nas podržavaju i siguran sam da rezultatima opravdavamo povjerenje. Imali smo veliku smjenu generacija i uspješno smo je prebrodili i zbog toga čestitke svima", rekao je Sovrović.

Treba istaći i da je Telekom Srbija ostao uz vaterpolo reprezentaciju Srbije i da je značajno doprinio uspjesima "delfina".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC