• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKI SKOKOVI:Aman - Šlirencauer 3:2, idemo na Četiri brda

Simon Aman dobio je šestu rundu ovogodišnjeg takmičenja za Svjetski kup u ski skokovima, ujedno zabilježio svoju treću pobjedu u sezoni.

 SKI SKOKOVI:Aman - Šlirencauer 3:2, idemo na Četiri brda Izvor: MONDO

Na domaćem terenu, u Englebergu, Aman je skokom od 141 metra u prvoj seriji izjednačio rekord skakaonice, koji je 2004. godine postavio Finac Jane Ahonen. Kako je kasnije, zbog lošeg vremena, druga serija bila otkazana, taj vanserijski skok Švajcarcu je donio pobjedu i vratio vođstvo u generalnom plasmanu ispred Gregora Šlirencauera.

Mladi Austrijanac nije briljirao u prvoj seriji, skočio je "samo" 130 metara trećeg dana takmičenja u Englebergu, što je zbog otkaza druge serije bilo dovoljno samo za šesto mjesto.

Između Amana i Šlirencauaera "ugurali su se": Bjorn Ejnar Romoren (Norveška, 138 metara), Daiki Ito (Japan, 134,5), Andreas Kofler (Austrija, 133) i Mihael Urman (Nemačka, 132,5).

Ovo je bila treća runda u 138-metarskoj skakaonici u Englebergu. Prvu je u petak dobio Aman ispred Šlirencauera, a drugu, u subotu, Šlirencauera ispred Amana... Trenutno, Aman (424) ima 42 boda više od Šlirencauera (382), najviše zahvaljujući tome što je Austrijanac danas bio tek šesti.

Trećeplasirani Romoren, jedini čovjek koji je pored Amana i Šlirencauera, uspio da pobijedi ove sezone, nalazi se daleko iza sa 279 bodova. Norvežanin je pobijedio na otvaranju sezone u finskom Kusamu (142-metarska skakaonica).

Potom se karavan preselio u olimpijski Lilehamer, gdje je prvu rundu na 138-metarskoj skakaonici dobio Šlirencauer, a drugu Aman. Treća skakaonica trebalo je da bude ona u Harakovu u Češkoj, ali je zbog nedostatka snijega cijeli događaj otkazan i skakači su stigli u Engleberg.

U Svjetskom kupu nastupiće zatišje pred buru, početak kultne turneje Četiri skakonice. Prva runda, kao i obično je 29. decembra u Obersdorfu, potom će skakači na rampu već 1. januara u Garmiš-Partenkirhenu, a onda će se svi iz njemačkih preseliti u austrijske Alpe, gde će 3. i 6. januara biti održano takmičenje u Insbruku i Bišofshofenu.

Pobjedniku Četiri skakaonice pripašće najlaskavija titula u ovom sportu, ali će se borbe potom nastaviti za onu najvredniju, u Svjetskom kupu, koji će biti završen 14. marta 2010. godine u Oslu, tačnije zimovalištu iznad prijestonice Norveške, Holmenkolenu.

REZULTATI 3. DANA U ENGLEBERGU: Aman 141 metar, Romoren 138, Ito 134,5, Kofler 133, Urman 132,5, Šlirencauer 130...

GENERALNI PLASMAN U SVETSKOM KUPU: Aman 424 boda, Šlirencauer 382, Romoren 279, Kofler 276, Tomas Morgenštern (Austrija) 233, Volfgang Lojcl (Austrija) 191, Paskal Bodmer (Njemačka) 188, Hari Oli (Finska) 177, Ito 174, Emanuel Šedal (Francuska) 163...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC