• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: I Novak je živ čovek

Autor mondo.rs

"Mislim da ne možemo više da tražimo od Đokovića. Uradio je nešto neverovatno i može i on nekada da izgubi", izjavio je Španac o prvom reketu sveta.

Novak Đoković neočekivano je poražen u prvom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru od Huana Martina del Potra (7:6, 7:6). Bio je najveći favorit za titulu, ali je posle sezone, u kojoj superiorno vodi na ATP listi, u kojoj je osvojio Australijan Open i prvi put trofej na Rolan Garosu, na opšte iznenađenje svih eliminisan na startu.

Rafael Nadal ne krije da je rani poraz Novaka Đokovića bio šokantan, ali tvrdi da se njemu to ne može zameriti.

"Uvek je iznenađenje kada prvi teniser sveta izgubi. Ali, ne možemo više da tražimo od Novaka. Mislim da je neverovatno sve što je uradio i naravno da i on može nekada da izgubi", izjavio je Nadal novinarima u Riju.

On ističe da sve ono što je Đoković uradio do sada je istorija, i da neuspeh u Riju ne može da umanji sve ono što je napravio.

"Zaista teško da neko može da ponovi njegove uspehe. Uprkos tome, normalno je i da takvi igrači ponekad izgube meč", napomenuo je peti teniser sveta, koji je imao čast da na ceremoniji otvaranja Igara nosi zastavu Španije.

On je istakao da Đoković nije imao sreće na žrebu.

"Najbolji teniser sveta imao je stvarno težak žreb na olimpijskom turniru. Del Potro je odličan igrač", dodao je Nadal.

Španac, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, tik pred početak takmičenja u Riju doneo je odluku da nastupi, budući da je zbog povrede zgloba dugo bio odsutan, malo je trenirao i morao je da propusti Rolan Garos i Vimbldon.

Nadal
Izvor: YouTube

On je izborio plasman u osminu finala pojedinačne konkurencije, gde će se sastati sa Žilom SimonomKaže da nastavlja koliko može i da ne oseća pritisak.

"Znate, posle dva meseca bez takmičarskih mečeva ne očekujem mnogo u Riju. Ja samo želim da uživam u Olimpijskim igrama, u nastupu na ovom takmičenju, i to je sve što radim. Ovo se dešava svake četiri godine, tako da u svaki meč ulazim sa mnogo više emocija i motiva. Uživam na terenu i ne osećam bilo kakvu vrstu presije", napomenuo je Nadal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC