• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lenđer: Hoću da prestignem Čavića

Mladi plivač, osvajač bronze na EP u malim bazenima, svjestan je nedostataka, a cilj mu je da bude brži nego Čavić u njegovim godinama

 Lenđer: Hoću da prestignem Čavića Izvor: MONDO

Ekspanzija srpskog plivanja ne prestaje. Medalje se nižu...

Ivan Lenđer je kao najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri obilježio prvu seniorsku medalju - bronzanu nedavno osvojenu na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Istanbulu u disciplini 100 metara delfin stilom.

"Talenat postoji. Ali su trud i odricanje najbitniji faktori. I u lošim uslovima trener Pejinović i ja uspjeli smo da se izborimo, da izdržimo, a kao nagrada stigla je medalja", izjavio je 19-godišnji Zrenjaninac u intervjuu za "Novosti".

Pored medalje, ističe važnost odličnog vremena.

"Kada smo počeli pripreme u septembru cilj je bio da stotku isplivam ispod 50, a pedeseticu ispod 23 sekunde. Veliki uspjeh bi bio i da sam plivao 49,99. Zato 49,67 vrijedi još više".

Lenđer nije pominjao, ali bio je najmlađi u oba finala u kojima je učestvovao u Istanbulu.
"Kod seniora se godine ne gledaju. Da sam to radio napravio bih sebi samo veći pritisak. Pokušavam da gledam svoju trku i da se s vremenom priključim starijima".

Svjestan je da mora još da uči.

"Okreti su mi slabost. Naročito u malim bazenima. Na svakom gubim dve-tri desetinke, što na 100 m ispadne skoro sekunda. Na primjer sa Slovencem Mankočem ulazim u isto vrijeme, a kada se okrenemo on mi pobjegne. Moram da poradim na još nekim finesama".

Pred sobom ima ciljeve - jedan od njih je dostići i prestići najboljeg srpskog plivača svih vremena. Milorad Čavić je u Istanbulu bio samo navijač, ali je mlađim kolegama pomagao savjetima. Lenđer smatra da bi za njega bilo značajno kada bi mogao da trenira sa Čavićem dve-tri nedelje.

"Poređenja sa Čavićem me ne opterećuju. Milorad je sa 50,02 bio najbrži na svijetu, a meni je 49,66 donijelo finale, jer sam u borbi za medalju plivao sporije za 12 stotinki. To samo pokazuje koliko je plivanje napredovalo. Cilj mi je da Čavića prestignem, da plivam brže nego on kada je bio mojih godina".

Lenđer je objasnio i koliko je za plivače važno brijanje.

"Prije brijanja, 25 metara plivam za 10,60, a poslije za 10,20. Jasno je koliko to znači na 100 metara", završio je Ivan Lenđer.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC