• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OI: Braća Sinković donijeli Hrvatskoj novo zlato!

Autor mondo.ba

Hrvatska je osvojila drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a najsjajnije odličje pripalo je veslačima Martinu i Valentu Sinkoviću, koji su trijumfovali u disciplini dubl skal.

Velika borba hrvatskih i litvanskih veslača na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pripala je braći Martinu i Valentu Sinkoviću, koji su osvojili zlatnu medalju u disciplini dubl skal.

Tokom cijele trke vodila se velika bitka, a na kraju prvo mjesto pripalo je Hrvatima, koji su tako nakon svjetskog, stigli i do olimpijskog zlatnog odličja. Na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, Sinkovići su bili srebrni.

"Posljednjih 500 metara mislili smo da nećemo pobijediti. Litvanci su do tada dali sve, a mi smo pojačali tempo i trijumfovali na kraju", istakli su Sinkovići poslije uzbudljivog finiša trke.


Polufinalne trke nisu nagovještavale ovakav ishod, s obzirom da su hrvatski takmičari veslali nešto slabije. Ipak, bljesnuli su kada je bilo najvažnije i za pola čamca ostavili Litvance iza sebe.

Trku su odveslali u vremenu 6:50.28, Litvancima Mindaugasu Griškonisu i Saulijusu Riteru pripalo je srebro (6:51.39), dok su treće mjesto osvojili Norvežani Olaf Tufte i Kjetil Borh (6:53.25).

Ovo je druga zlatna medalja za hrvatske olimpijce, nakon što je strijelac Josip Glasnović trijumfovao u disciplini trap. Hrvati po broju odlična trenutno zauzimaju 14. mjesto u Rio de Žaneiru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC