• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica i Tijana pred Rio: Spremne i nasmejane!

Autor mondo.rs

Znate li šta se dogodilo 11. avgusta 2012. godine?

 Milica Mandić i Tijana Novaković tekvondo Izvor: MN PRESS

Na današnji dan pre četiri godine, u Londonu, sve je iznenadila devojka po imenu Milica Mandić. U sportu koji je i dalje velika nepoznanica u Srbiji - u tekvondou.

Četiri godine kasnije, na isti taj datum (11. avgust), Milica je, u društvu još jedne srpske takmičarke Tijane Bogdanović, krenula na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Mnogo je simbolike, a Miličino i Tijanino vedro lice prosto su ozračile prostoriju na beogradskom aerodromu u kojoj se održavala atmosfera.

Teško je bilo ne pomisliti: "Vratite se i obasjajte ovu prostoriju ponovo!".

Milica, Tijana i njihov trener Dragan Jović nisu mogli a da se ne sete tog 11. avgusta 2012. godine kada je Milica osvojila zlatnu medalju za Srbiju na Igrama u Londonu.

"Danas je četiri godine od osvajanja te medalje i to mi je ogromna motivacija. U ove četiri godine, bilo je mnogo i uspona i padova, povreda, ali sazrela sam i jedva sam čekala Rio 2016. Idemo spremni i nasmejani, kao što vidite, i drago mi je što putujemo sa atletičarima i drugim srpskim sportistima, jer treba da delimo pozitivnu atmosferu i da podržimo jedni druge. Idemo u Rio sa dobrim motivima, velikom željom i nadam se da ćemo se vratiti sa sjajnim rezultatima", rekla je Milica Mandić.

Iz sale se začulo pitanje: Sa medaljom?

"Ja se nadam. Daćemo sve od sebe", odgovorila je Milica.

Tijana Bogdanović je priznala da pre četiri godine, kada je imala samo 14 godina i kada je gledala Milicu u Londonu, nije mogla ni da sanja da će i ona jednog dana biti srpska olimpijka.

"Tek prošle godine sam počela da se takmičim sa seniorima, a već idem na Olimpijske igre! Na ovo gledao kao na veliki izazov i veliku šansu i želim da se prikažem u najboljem svetlu", rekla je Tijana.

Da će im biti lako - neće.

Milica će se najpre nameriti na takmičarku iz Norveške (sa njom ima skor 2-2), potom bi joj protivnica bila evropska i svetska šampionka iz Velike Britanije... Tijana ima još teži raspored - najpre protiv Azerbejdžanke (vodi protiv nje 2-1 u borbama), a onda na, trenutno, najbolju na svetu KIneskinju Vu, dvostruku olimpijsku šampionku.

Ali, obe poručuju:

"Pravili smo taktiku za svaku od njih, imali smo sparinge na kojima su imitirane sve naše protivnice na OI. Mi samo treba da odemo tamo, da slušamo šta nam se kaže i da budemo fokusirane i spremne".



Koliko se u srpskom tekvondou ozbiljno radi svedoče i reči Dragana Jovića.

"Govorio sam već o tome kakva je situacija u ovom našem sportu, koji je bio na marginama, sve do Londona. Ali, mi smo razmišljali unapred i evo je sada i Tijana sa nama. Već smo počeli da razmišljamo osam godina unapred i radimo sa decom koja će za osam godina imati 16... Pre nekoliko godina sam najavio Tijanu, a sad vam najavljujem za sledeće OI Serđu Stević, a biće i momaka iz Rume. Radimo dugoročno i rezultat dođe", kaže Jović.

O šansama Milice i Tijane, Jović je rekao da veruje u njih i da za svaku protivnicu imaju rešenje.

"Žreb jeste težak, ali to ne želim da pominjem, jer je reč o smotri najboljih boraca na planeti. Tamo ne može da bude srećnih, niti lakih protivnika... To je što je neko šampion, pa dobro i mi smo to bili. Verujem u obe cure, dobro smo radili, olimpijske borbe se rešavaju u sitnicama, detaljima... KIneskinji Vu, koja ima 29 godina, i kojoj se prognozira treće olimpijsko zlato, uopšte neće biti lako. Imamo rešenje i za nju. Uostalom, Tijana je za godinu dana napravila rezultate koji mnogi ne mogu ni za četiri godine. Zašto ne bi mogla da pobedi Vu, pa i ostale", glasno razmišlja Jović.

Izvor: MN PRESS



I on se dotakao 11. avgusta...

"Danas je četvrti rođendan naše zlatne olimpijske medalje i to je za nas specijalan dan. Na današnji dan putujemo u Rio. Eto i simbolike. Milica  je četiri godine starija, ali i iskusnija. Sada je jedan od favorita. Neće joj biti lako, jer je tada iznenadila i mnogo je lakše osvojiti, nego odbraniti medalju. Ali, ona je pre svega psihička spremna i daćemo sve od sebe da ponovimo rezultat".

Neka se ponovi London!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC