• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kenijac "Mile renta bubreg"

Autor mondo.rs

Atletski trener iz Kenije Džon Anzra dao uzorak urina na doping kontroli u Riju umesto trkača na 800 metara Fergusona Rotiča

Džon Anzra, atletski trener iz Kenije, poslat je ekspresno kući sa Olimpijskih igara, jer je pokušao da napravi prevaru.

Anzra je otišao na doping kontrolu i dao uzorak urina za atletičara Fergusona Rotiča, koji u Riju treba da nastupi u trci na 800 metara.

Rotič, četvrtoplasirani sa poslednjeg Svetskog šampionata, izjavio je da je Anzri pozajmio svoju akreditaciju kako bi mogao da dobije besplatan doručak u restoranu u olimpijskom selu.

Trener je, međutim, nakon toga, iz potpuno nepoznatih razloga, otišao na doping kontrolu i u ime Rotiča dao urin i potpisao dokument da je obavio kontrolu.

"Ne možemo da tolerišemo takvo ponašanje. Usput, ne znamo ni kako je on doputovao u Rio, jer mu naš komitet nije odobrio putovanje na Olimpijske igre", izjavio je Kip Keino, predsednik Atletskog saveza Kenije i dodao da je Anzra hitno poslat u domovinu posle otkrivene prevare.

Agent Fergusona Rotiča Mark Korstjens izjavio je da je atletičar bio žestoko iznenađen pokušajem zloupotrebe njegove akreditacije.

"Ferguson je odmah po saznanju da je Anzra u njegovo bio na doping kontroli, odmah otišao kod zvaničnika, prijavio prevaru i dao urin", naveo je Korstjens.

Međunarodni olimpijski komitet, koji je odmah otvorio istragu povodom tog slučaja, pohvalio je čelnike Atletske federacije Kenije zbog brze akcije koju su sproveli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC